Siyonist esirlerin aileleri: Biden'ın önerileri bize umut veriyor

Gazze'deki siyonist esirlerin aileleri, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ateşkes önerisinin çocuklarının geri dönüşü konusunda kendilerine umut verdiğini ancak katil Netanyahu'nun bu öneriyi baltalayabileceğini belirtti.

Ekleme: 01.06.2024 21:03:33 / Güncelleme: 01.06.2024 21:03:33 / Dünya
Destek için 

Esir yakınları, Tel Aviv'deki sözde Savunma Bakanlığı önünde ortak basın toplantısı düzenledi.

Esirlerin yakınlarından biri basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Biden'ın konuşması bize ilk kez çocuklarımızı geri verme konusunda gerçek bir umut sunuyor, ancak Netanyahu bu anlaşmayı da baltalayabilir." dedi.

Bir başka esir yakını ise katil Netanyahu'ya tüm engelleri kaldırması ve Biden'ın açıkladığı öneriye destek verme çağrısında bulundu.

Basın toplantısında konuşan bir esir yakını da "Netanyahu'ya şantaj yapan, anlaşmayı tehdit eden bir azınlık var, biz de anlaşmayı desteklemeli ve alanı fanatiklere bırakmamalıyız." dedi.

Esirlerin aileleri, bugün tüm siyonistleri sokaklara çıkmaya ve derhal esir takası anlaşmasına varılması talebiyle gösterilere katılmaya çağırdı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde de Gazze'deki İsrailli Esirlerin Aileleri Forumu'nun, Parlamento üyelerine "Biden'ın açıkladığı ateşkes önerisine evet demeleri" çağrısında bulunduğu aktarıldı.

Ailelerin, Knesset üyelerine esirlerin serbest bırakılması fırsatını kaçırmamaları" çağrısında bulunduğu ifade edilen haberde, esirlerin ailelerinin bugün ilerleyen saatlerde, ülke çapında yapılması beklenen gösteriler sırasında Knesset üyelerinden ve katil Netanyahu sözde hükümetindeki sözde bakanlardan anlaşmayı onaylamalarını talep edecekleri aktarıldı.

Kaynak:AA