Sudan, Suriye ya da Somali'ye dönmek üzere

Avrupa Birliği'nin (AB) Afrika Boynuzu temsilcisi Annette Weber, Sudan'daki nüfusun yüzde 24'ünün "kıtlık aşamasına girdiğini" belirterek, "görüşmeler yeniden başlatılmazsa ülkenin Suriye ya da Somali senaryosuna gireceği" uyarısında bulundu.

Ekleme: 01.06.2024 14:35:04 / Güncelleme: 01.06.2024 14:38:15 / Dünya
Destek için 

Avrupa Birliği'nin (AB) Afrika Boynuzu temsilcisi Weber, AB'nin şu anda Sudan'a karşı savaşla ilgili başka bir yaptırım paketi üzerinde çalıştığını açıkladı. Weber, geçen yıl çatışmanın bazı taraflarına yaptırım uyguladıktan sonra, bu kez yaptırımların bireyleri etkileyeceğini belirtti.

Sudan'daki nüfusun yüzde 24'ünün "kıtlık aşamasına girdiğini" belirten Weber, "görüşmeler yeniden başlatılmazsa ülkenin Suriye ya da Somali senaryosuna gireceği" uyarısında bulundu.

Ateşkes görüşmelerine geri dönülmesi çağrısında bulunan Weber', "son haftalarda işler daha da kötüleşti ve yıkım ülke geneline yayıldı." dedi.

Weber, "Yıkım var, iki milyon mülteciden bahsediyoruz, sekiz milyon kişi yerlerinden edilmiş durumda. Hartum da dahil olmak üzere yardıma erişim yok. Sudan'da durum dehşet verici." ifadelerini kullandı. (İLKHA)