İmam hatiplilerden Kudüs bildirisi: Selahaddin Eyyubi'nin ruhuyla geleceğiz

İstanbul'da farklı liselerde eğitim gören imam hatipliler, "Kudüs Bildirisi" adıyla yaptıkları basın açıklamasıyla tüm gençleri küresel intifada çağrısında bulundu.

Ekleme: 31.05.2024 20:05:03 / Güncelleme: 31.05.2024 20:22:41 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İşgal rejiminin Filistin'de 8 aydır sürdürdüğü soykırımı telin etmek ve haktan taraf olduklarını ilan etmek amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir araya gelen İmam hatip lisesi öğrencileri, okudukları bildiri ile tüm öğrencilere küresel intifada çağrısı yaptı.

Zulmün karşısında duruyoruz

Okul bahçesinde çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velinin katılımıyla gerçekleştirilen törende öğrenciler adına bildiriyi okuyan İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hüseyin Şahin, "Bugün 100 yıldır coğrafyamızı işgal eden, bölen, parçalayan, kan döken emperyalistlerin devam eden zulümlerine karşı duruşumuzun bir ifadesi olarak buradayız. Emperyalizmin maşası olan siyonist israilin Ortadoğu'da kan dökmeye devam ediyor. Batılı emperyalistlerin de iddia ettikleri bütün değerleri ayaklar altına alarak ne kadar iki yüzlü ve pragmatist olduklarını insanlığa gösterdi." dedi.

Bütün insanlık sınıfta kaldı

Refah'ta son yaşanan saldırılara da değine Şahin, "Refah'ta yüzlerce ailenin evi yakıldı. Çocuklar parçalandı. Anneler, babalar öldürüldü. Acımasız katiller güvenli bölge olarak addedilen Refah'ı vurdular. Ne erzak ne yardım ne de bir kelam yeter oradaki acıyı anlatmaya. Bir anne çocuğunun parçalarını yerden topladı. Bir baba enkazın altından yanan çocuğunu çıkardı. Ne ahlak kaldı ne izan kaldı ne nizam. Bütün insanlık sınıfta kaldı. Bütün adalet yerle yeksan oldu, bütün insan hakları yerin dibine battı. Orada bir çocuk açlıktan ölürken tüm kuruluşlar cehennemin dibine battı." diye konuştu.

"Selahaddin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in ruhu ile gelecek işgal ettiğin o topraklardan seni çöplüğün en derinlerine göndereceğiz"

Şahin, "Ey Müslümanlar! Ciğerimiz yanıyor, kalbimiz dağlanıyor. Geçen her dakika her saniye yüzlerce insanın canına mâl oluyor. Ve asıl kahrolacağımız nokta koskoca İslâm âlemi sadece ve sadece kınamakla yetiniyor. Batsın petrolleriniz, batsın doğal gazlarınız, batsın altın rezervleriniz, bir bebek hunharca katlediliyorsa batsın iktidarlarınız. Bu süreçten sonra tüm bu sistemin yetersizliği artık aşikâr. İslam'ın ve insanlığın umudu olmaya gayret edeceğiz. Biz çalışacağız, biz uğraşacağız. Ey İsrail! Belki 10 belki 20 belki 30 sene ama bir gün geleceğiz. Bugünün inanmış gençliği Hazreti Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in ruhu ile gelecek işgal ettiğin o topraklardan seni, çöplüğün en derinlerine göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Küresel intifada çağrısı

Bildiride diğer öğrencilere de çağrıda bulunan şahin, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu bildiriye kulak veren kardeşim, onurumuzu şerefimizi, haysiyetimizi korumak için seni de bu bildiriye destek vermeye davet ediyorum. Tüm okullar tek yürek olarak bu zulmü lanetlemeye bu vahşeti dil ile ikrar etmeye davet ediyoruz. İnsanlık nazarında ve Allah katında bu çağrılarımız ve dualarımız kabul olsun. Tek yürekle kahrolsun İsrail. Yaşasın küresel intifada. Yaşasın Filistin direnişimiz."

Bildiri, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki diğer okullarda da kapanış törenlerinde öğrenciler tarafından seslendirildi. Önümüzdeki hafta da Türkiye genelindeki okullarda açıklama devam edecek. (İLKHA)

İlgili Galeriler