Rusya'dan nükleer tehdit! "Blöf yapmıyoruz"

Rusya lideri Vladimir Putin'in sağ kolundan biri olan eski başkan Dmitriy Medvedev, ülkesinin nükleer silahlar konusunda blöf yapmadığını ifade etti.

Ekleme: 31.05.2024 16:48:59 / Güncelleme: 31.05.2024 16:55:16 / Güncel
Destek için 

Cafer Selçuk

Rusya'nın eski Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev bir kez daha Batı'ya karşı meydan okudu. Medvedev, Rusya'nın nükleer kapasitesi konusunda blöf yapmadığını belirterek, "Batı ile mevcut askeri gerilim en kötü senaryoya doğru ilerliyor. Dolayısıyla çatışmanın 'son aşamaya' ulaşma olasılığını kimse bugün göz ardı edemez." şeklinde konuştu.

Batılı devletlerin, Rusya'nın taktik nükleer silah kullanma olasılığını göz ardı etmesini "hata" olarak nitelendiren Medvedev, "Bu ne bir korkutma, ne de nükleer bir blöftür. Batı ile mevcut askeri gerilim en kötü senaryoya doğru ilerliyor. Dolayısıyla çatışmanın 'son aşamaya' ulaşma olasılığını bugün hiç kimse göz ardı edemez." dedi.

Medvedev, Batılı devletlerin birkaç yıl önce Rusya'nın Ukrayna ile askeri çatışmaya girmeyeceğine inandığını belirterek, "Yanlış hesap yaptılar. Bir savaş var." şeklinde değerlendirmede bulundu.