HÜDA PAR'dan vatandaşlık kanununda değişiklik talebi! Yapıcıoğlu detayları paylaştı

HÜDA PAR'ın Vatandaşlık Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, Meclis'e sunuldu. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu teklife ilişkin detayları paylaştı.

Ekleme: 30.05.2024 19:44:52 / Güncelleme: 30.05.2024 20:13:42 / Güncel
Destek için 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

HÜDA PAR'ın Vatandaşlık Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, Meclis'e sunuldu. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu teklife ilişkin detayları paylaştı.

Akit tv'de canlı yayın konuğu olan HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu değişiklikle ilgili 4 talepleri olduklarını belirtti.

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın sunduğu  kanun teklifiyle ilgili açıklamasında ''Türkiye soykırım suçlarının önlenmesine dair uluslararası  sözleşmelere imza atmış bir ülke ve bu suçlar evrensellik prensibi gereği yabancı ülke topraklarında yabancıya karşı işlenmiş olsa dahi Türkiye vatandaşı olmayan bir kişi yine başka bir ülke vatandaşı olan birisine karşı başka bir ülkenin toprağında da bu suçu işlese Türkiye bunu yargılama hakkını kendi mahkemelerine veriyor. Fakat bu uluslararası ilişkileri etkileyecek bir şey olduğundan dolayı böyle bir yargılama yapılabilmesi için yani eğer mağdur sizin vatandaşınız değilse suç da yurtdışında işlenmişse, suç işleyen de sizin vatandaşınız değilse o zaman ancak Adalet Bakanlığı'nın talebiyle savcılar harekete geçebilir. Biz diyoruz ki bu konuda değişiklik yapalım. Evet Adalet Bakanlığı'nın bu konuda yetkisi olsun ama savaş ilanına dair yetkisi olan Meclisin neden böyle bir yetkisi yok?

Diyoruz ki gelin biz bu maddeye bir ilave yapalım, Mecliste böyle bir karar alındığında savcılar bu suçları soruştursun.'' ifadelerini kullandı. 

SOYKIRIMCILAR CEZALANDIRILSIN

İkinci değişiklik olarak soykırım suçuna ortak olan ülke vatandaşlarının yargılanmasını talep ettiklerini belirten  Yapıcıoğlu, ''Yabancı bir ülkenin adına asker yazılmak suç. Bir ülke için asker toplamak da suç. Soykırım da bizim kanunlarımızda en ağır cezayı gerektiren bir suç. Sosyal medya ve medyaya da yansıdı. Bazı kişiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı aynı zamanda çifte vatandaşları var ve bunlar o siyonist ruhla orada soykırım suçu işlendiğini bile bile savaşıyorlar. İsrail adına üniforma giyip bu soykırıma ortak oluyorlar. Biz diyoruz ki evet belki soykırım suçu işleyenleri kendi vatandaşınız olmadığı için yargılamıyorsunuz. O zaman kendi vatandaşlarımızdan başlayalım. Zaten yabancı bir ülke lehine asker yazılıp savaşa katılmak başlı başına bir şey. Eğer birisi gidip orada bütün dünyanın suç kabul ettiği pek çok ülkenin de yargılama yetkisini kabul ettiği hatta yargılamayı bir yükümlülük olarak üzerine aldığı böyle bir suçu işleyen vatandaşlarla ilgili bir işlem yapalım. 

Biz diyoruz ki kanunlarda değişiklik yaparak şunu isteyelim;

Bu suçların işlenmesine rağmen gidip orada askerlik görevine devam edenler cezalandırılsın.'' 

Yapıcıoğlu soykırımcı İsrail lehine savaşan Türkiye vatandaşlarının sayısıyla ilgili soruya verdiği yanıtta  sayının  bir soru önergesiyle ilgili bakanlık tarafından kamuoyuna açıklanmasını talep edeceklerini belirtti. 

Yapıcıoğlu değişiklik teklifinde ayrıca, asker yazılıp bu soykırım suçuna bizzat katılıp  masum sivil insan öldürenlerin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep ettiklerini belirtti. 

Yapıcıoğlu, ''Zaten soykırım suçunun bizim kanunlarımızdaki cezası müebbet hapis cezasıdır. Bu suçlara katılan kişileri asker olarak yazıp gönderenler de azmettirici sıfatıyla aynı cezayı alsınlar.'' dedi. 

VATANDAŞLIKLARI DÜŞÜRÜLSÜN, MAL VARLIKLARINA EL KONULSUN 

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, soykırım suçuna katılan Türkiye vatandaşlarının adli makamlarca çağrılmalarına rağmen  ülkeye gelmemeleri halinde ise vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulmasını talep ettiklerini belirtti. 

Yapıcıoğlu, ''Türkiye'deki siyonistlerin mal varlıklarına  el konulsun  ve Aile ve Gençlik fonuna aktarılarak yoksul gençlerin evlenmesinde kullanılsın'' dedi. 

Yapıcıoğlu şöyle devam etti;

''Özetle biz diyoruz ki

1-Soruşturma açılması sadece Adalet Bakanlığı'nın talebine bağlı olmasın, Meclise de bu yetki verilsin. 

2- Asker yazanlar ve asker olarak gidenler cezalandırılsın

3- Bu kişiler eğer hesap vermek üzere memlekete çağrıldıklarında mahkeme huzuruna çıkmadıklarında vatandaşlıkları düşürülsün. 

4- Mal varlıklarına el konulup, Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılsın. 

 

Etiketler:
İlgili Haberler