Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı öncesi yardım

Umut Kervanı Adana Derneği Başkanı Abidin Serin, hayırseverlere kurban bağışı çağrısı yaparak, bayram öncesi de ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacaklarını söyledi.

Ekleme: 30.05.2024 15:15:06 / Güncelleme: 30.05.2024 15:17:51 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gören Umut Kervanı, yardım çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle hem yurtiçi hem yurt dışında kurban kesecek hayırseverlere seslenen Serin, kurban bağışlarının kendilerine ulaşması durumunda yurtiçinde ihtiyaç sahibi depremzedeleri de gözeterek yardımları dağıtacaklarını belirtti.

Umut Kervanı Adana Derneği olarak her sene muhtaç ailelere gıda ve kurban eti dağıtımında bulunduklarını dile getiren Serin, bu sene önceliklerinin işgalciler tarafından soykırıma uğrayan Gazzeliler olduğu açıklamasında bulundu.

Yurtiçinde de azımsanmayacak kadar yardıma muhtaç ailelerin olduğuna değinen Serin, hem yurtiçi hem yurtdışı kurban bağışı yapılması çağrısında bulundu.

"6 Şubat 2023" depreminin açmış olduğu yaraların hala kapanmadığını belirten Serin, depremzedelere, hayırseverlerin bağışlarıyla gerekli yardımlarda bulunacaklarını söyledi.

"Hayırseverler ile muhtaçlar arasında aracıyız"

Her sene olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda ve kurban eti yardım faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Serin, "Bir kurban Bayramı'na daha girmek üzereyiz, sayılı günler kaldı. Her sene olduğu gibi bu sene de yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere kurban faaliyetlerimiz devam ediyor. Yurt dışı faaliyeti olarak daha çok Gazze ve Afganistan'a ağırlık veriyoruz. Gazze'de malumunuz savaş var, orada gıda eksikliği var, yardımlar pek gitmiyor. Dolayısıyla birinci önceliğimiz Gazze, ikinci önceliğimiz de Afganistan. Afganistan'da da malum olduğu üzere son zamanlarda bir sel felaketi meydana geldi. Tabii bu ikisinin dışında Afrika, Arakan, Yemen olmak üzere yine orada da kurban faaliyetlerimiz devam ediyor. Yurt içinde de gerçekten yardıma muhtaç birçok aile var. Sadece Kurban Bayramı'nda, kurbandan kurbana et gören birçok aile var, onlara da ulaşmamız lazım. Hayırseverlerden ricamız bir denge oluştursunlar, hepsi yurt dışına gitmesin, biraz da yurt içindeki fakirlere dağıtılsın. Kurbanın dışında yine aybaşında iki ay kadar erzak dağıtımımız olacak, onlarca aileye gıda dağıtımında bulunacağız. Bu faaliyetimiz 12 ay devam etmektedir. Hayırseverlerden ricamız hem kurban konusunda hem de gıda konusunda bizlere yardımcı olmalarıdır. Biz onlarla muhtaçlar arasında aracıyız, dolayısıyla onlar yardım yapacak ki biz de o muhtaçlara yardım yapabilelim. Allah-u Teâlâ hayırseverlerin hayırlarını kabul etsin. Kesecekleri kurbanları da kabul etsin inşallah." diye konuştu.

"Depremzedelerin problemleri halledilmiş değil"

Depremzedelerin yaşamış oldukları sorun ve sıkıntıların tamamıyla çözülmediğine vurgu yapan Serin,
şunları kaydetti:

"Depremzedelere de ulaşacağız, Umut Kervanı aracılığıyla oralara da yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Depremzedelerin de daha bütün problemleri halledilmiş değil. Onların içerisinde de yardıma muhtaç insanlar çok fazla, sadece Adana içinde değil. İskenderun bize yakın, Kahramanmaraş bize yakın dolayısıyla gelen kurban sayısı biraz fazla olduğu takdirde, biz onlara da elbette gerekli yardımlarda bulunacağız. Depremzedeleri de kendi başlarına bırakmıyoruz." (İLKHA)