Yıldız: Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir

Cizre'de bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar,  235 gündür devam eden katliamları lanetlemek için basın açıklaması düzenledi.

Ekleme: 29.05.2024 15:25:04 / Güncelleme: 29.05.2024 15:28:17 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak Cizre’de Öğle namazı sonrası Sanat Sokağı'nda bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş, işgal çetesinin Refah'taki çadır kampa yapmış olduğu bombalı saldırıları yapmış oldukları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Basın açıklaması Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Topluluk adına basın metnini okuyan Recep Yıldız, içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Gazze cayır cayır yanarken, işgal çetesinin üzerine kâbus olamayan İslam ülkelerinin idarecileri olduğunu belirtti.

"Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin aciz liderleridir"

Basın açıklamasına Filistin mücadelesi için verilen fetvadan bir bölüm ile başlayan Yıldız, "Gazze’yi desteklememek cihaddan kaçmaktır. siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkânlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır. Bu cihetle bu gün ve şu saatte buradayız. 8 ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımda bulunan siyonist israil rejimi dün gece yeni bir caniliğe imza atmış ve başarısızlıklarını, verdiği kayıpları, esir edilen askerlerini unutturmak, dünya gündeminden uzak tutmak için Refah’ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. İslam ülkelerinin liderlerinin sessizliğinden aldığı cesaretle siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan siyonistlerin anlayacağı tek dilin güç olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır.  UNRW' yi terör listesine almak sureti ile yardım kuruluşlarının Gazze'ye, Refaha girişini engellemeye hazırlanan İşgalci rejim, yapacağı katliamlar için haber vermektedir. Eğer durdurulamazlarsa daha büyük katliamlarla Gazze halkını açlığa mahkûm etmeye hazırlanmaktadır. Sekiz ayı aşkın bir süredir siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir." dedi.

"Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir." diyen Yıldız, şunalrı kaydetti:

"Vakit, Erbakan Hocamızın dediği gibi 'israil’e karşı güç gösterme vaktidir.' Zira israil rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve şiddetin harekete geçmeden sadece dua ile durdurulamadığı ortadadır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin aciz liderleridir. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi israil rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp İslam Barış Gücü’nü oluşturmayanlardır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Gazze cayır cayır yanarken, israil rejiminin üzerine kâbus olamayan İslam ülkelerinin idarecileridir."

"HAMAS sadece Filistin için değil, Türkiye için de savaşmaktadır"

Gazze'yi toprak meselesi ya da Arapların meselesi olarak gören hastalıklı anlayıştan beri olduklarını söyleyen Yıldız, "Ey İslam ülkelerinin liderleri; Allah’tan korkun, İslam’ın izzetine sarılın, dinimizin emirlerini kuşanın. Sizin acziyetiniz yüzünden Gazze yanıyor ve sizin etkisizliğiniz yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor. Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor.  Öyle ki; Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücadele vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücadele ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan israil adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil.  Bugün israil Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Şırnak, Diyarbakır ve daha birçok şehrimiz olacak.  Bundan dolayıdır ki; HAMAS sadece Filistin için değil, Türkiye için de savaşmaktadır. Türkiye halkı HAMAS başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. İdarecilerimizden de aynı duruşu beklemekteyiz. Ülkemizde bir yanda HAMAS'ı terörist gören anlayış, diğer yanda algılarla, hamasetle mış gibi yapan anlayış mevcuttur, biz bu ikisinden de beriyiz. Ticarette hülle yapan anlayıştan, suni gündemlerle Gazze gündemini örtmeye çalışan narkozlama anlayışından, mazlumları sokak köpekleri kadar gündemine almayan sahte hak savunucularından, Gazze'yi toprak meselesi ya da Arapların meselesi olarak gören hastalıklı anlayıştan ve ikiyüzlü kadın ve çocuk hakları savunucularından beriyiz." dedi.

Huzur Cami önünde toplanan Kudüs sevdalıları sık sık sloganlar atarak işgal çetesi ve ABD'yi lanetledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler