Kassam tugayları 15 işgalciyi hedef aldı: Çok sayıda ölü var!

İşgal rejiminin Refah'a insanlık dışı saldırıları sürerken Mücahitlerden de işgalcilere ağır darbeler gelmeye devam ediyor. Kassam Tugayları Gazze'nin Refah kentinde işgal güçlerini hedef aldıklarını aralarında çok sayıda ölü olduğunu duyurdu.

Ekleme: 29.05.2024 14:03:56 / Güncelleme: 29.05.2024 16:07:05 / Dünya
Destek için 

Hüseyin Aydemir

İzzettin El Kassam Tugayları'nın açıklamaları şu şekilde:

  • "-Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah şehrinin doğusundaki El Tanur semtindeki El Fedayi Stadı alanında 15 işgalci İsrail askerini, Gazze'nin Refah şehrinde patlayıcılarla hedef aldık. Aralarında çok sayıda ölü var."
  • "-Mücahitlerimiz savaş hatlarından döndükten sonra, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde iki siyonist "Merkava" tankının, iki "Yasin 105"roketi ile, Al-Salam mahallesindeki Halid bin Velid Camii civarında hedef alındığını bildirdi."

KENDİ ARKADAŞLARINI ÖLDÜRDÜLER

İzzettin El Kassam mücahitleri dün, Refah şehrinin doğusundaki Şavka Okulu yakınlarında bir grup siyonist gücü pusuya çekerek karmaşık bir operasyon gerçekleştirmeyi başardıklarını duyurmuştu.

Kassam Tugayları'nın açıklaması şu şekilde:

"Ra'ad tipi bir bombayı patlatarak 4 askerini öldürdüler ve birkaçını yaraladılar. Kurtarma kuvvetleri geldiğinde Mücahidlerimiz bu kuvvetten iki askeri keskin nişancı ateşiyle vurdu. Mücahitlerimizden biri bir askeri esir almaya çalışırken, düşman kendi askerini öldürdü ve ölü ve yaralıları taşımak için bir helikopter indi."

ROKETLE HEDEF ALDILAR

Öte yandan Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah şehrinin doğusundaki El Şoka bölgesinde bir evin içinde saklanan çok sayıda siyonist sözde askeri "TBG" anti-personel roketi ile hedef almayı başardığını duyurmuştu.

- Siyonist rejimin Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle siyonist rejime 7 Ekim 2023'te kapsamlı operasyon düzenledi.

Siyonist rejim, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 siyonistin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 96 Filistinli katledildi, 81 bin 136 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce naaş olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İlgili Haberler