AB, Ukrayna Barış Zirvesi'ne tam destek veriyor

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, AB'nin İsviçre'de düzenlenecek Ukrayna Barış Zirvesi'ne tamamen destek verdiğini belirtti. Stano, zirvenin geniş katılımını sağlamak için uluslararası ortaklarla iş birliği yaptıklarını ifade etti.

Ekleme: 28.05.2024 15:51:02 / Güncelleme: 28.05.2024 15:54:53 / Dünya
Destek için 

AB'nin dış politika sözcüsü Stano, gelecek ay İsviçre'de yapılacak Ukrayna Barış Zirvesi hakkında bilgi verdi. "AB, önümüzdeki ayın ortasında İsviçre'de gerçekleşecek barış zirvesine tam destek sağlıyor." diyen Stano, "Bu zirve bizim için son derece önemli, çünkü gelecekteki barış süreci için bir ilham kaynağı olacak. AB olarak, dünya çapındaki ortaklarımızla en geniş katılımı sağlamak için aktif bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda, 70'ten fazla ülkenin zirveye katılacağını taahhüt ettiğini görüyoruz." dedi.

Stano, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla ilgili alternatif zirve girişimlerine değinerek, "Putin'in, zirvenin etkinliğini zayıflatmaya yönelik paralel faaliyetleri, zirvenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bugün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de dahil olmak üzere tüm liderlerin zirveye katılmasını beklediğini belirtmişti.

Zelenskiy, Biden'ın zirveye katılmamasının Putin'e "alkış" anlamına geleceğini ifade etmişti.