Şırnak’ta üniversite öğrencileri siyonist rejimin Refah saldırısını protesto etti

Şırnak Üniversitesi öğrencileri, siyonist işgal rejiminin güvenli bölge olarak nitelendirilen Refah'a yönelik yaptığı katliama tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

Ekleme: 27.05.2024 19:05:07 / Güncelleme: 27.05.2024 19:10:24 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi fuar alanında bir araya gelen üniversite öğrencileri, siyonist rejim aleyhine sloganlar attı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Yusuf Kızılkaya, işgal rejiminin aylardır okul, hastane ve sivil yerleşim yeri ayırımı yapmaksızın saldırılarını sürdürdüğünü, dün akşam da güvenli bölge olarak nitelendirilen Refah bölgesinde masum sivilleri yakarak şehit ettiğini söyledi.

Kızılkaya, "Bütün dünya ve insanlık zulme karşı bir arada. Eylemden ne olur demeksizin, her gün her saat Filistin için hazır olmalıyız. Biz inanıyoruz ki, bu eylemlerimiz çığ gibi büyüyecek, bütün devletler Filistin7i özgür bir devlet olarak tanıyacak. Ancak bu bir son değil, aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır. Biz inanıyoruz ki başkenti doğu Kudüs değil, Kudüs’ün kendisi olan ve içerisinde herkesin barış içinde yaşadığı Filistin devletidir. Yürüdüğü zaman ayağına Kudüs gücü gelen kardeşim, asla zafere olan inancın azalmasın. Seni bu temenni ile selamlıyor ve sözünü bir biat bilip, bu sözünü gerçekleştirinceye kadar yolundan dönmeyeceğine emin olarak Allah’a emanet ediyor, buradan Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde gerçekleştirilen eylemlere selam gönderiyoruz. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır." dedi.

Basın açıklamasına, kentte faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. (İLKHA)