Depremzede tiyatro sanatçısının gösterisi duygulandırdı

Malatyalı depremzede tiyatro sanatçısı İbrahim Şahin Uyumaz, annesini enkazdan çıkaran ve sonrasında yalnız kalan bir çocuğun yaşadıklarını canlandırdığı sahne gösterisi hem takdir topladı hem de duygulandırdı.

Ekleme: 27.05.2024 16:56:08 / Güncelleme: 27.05.2024 17:05:08 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul'da 6’ncı Türkiye Sinema Güzeli Yarışması gerçekleştirildi.

Birçok tiyatro sanatçısının jüri olduğu yarışmada; Malatyalı depremzede tiyatro sanatçısı İbrahim Şahin Uyumaz finale kaldı. 

Yarışmacılar performanslarını sergilerken Malatyalı depremzede tiyatrocu İbrahim Şahin Uyumaz'a sıra geldiğinde izleyiciler çok farklı bir performansla karşılaştı.

Uyumaz, memleketi Malatya'yı ve depremin yaşandığı 11 ildeki yaşananları anlatan "Ses Siz Olun " kitabından sahneye uyarladığı "Sesimi Duyan Var mı?" oyununu sahneledi.

Annesinin cesedini enkazdan çıkaran ve sonrasında yalnız kalan bir çocuğun acısının canlandırıldığı o an olan olayların canlandırdığı performansı jüriler gözyaşları eşliğinde seyretti. Performans bitiminde tiyatrocu Uyumaz, salondaki izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Sergilenen oyun ile bir kez daha unutulmaya yüz tutmuş fakat acılar ilk günkü gibi taze olan deprem felaketi hafızalara kazındı. (İLKHA)