Tuzla’da STK’lardan Gazze'ye destek yürüyüşü

İstanbul Tuzla’da binlerce kişi, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü saldırı ve katliamları lanetlemek ve Filistin halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Ekleme: 27.05.2024 00:15:36 / Güncelleme: 27.05.2024 00:19:07 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Siyonist rejimin 9 aya yakın bir süredir devam eden saldırılarına tepki olarak tüm dünyada kitlesel gösteriler düzenleniyor.

İstanbul Tuzla’da bir araya gelen İslami STK’lar, işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımları protesto etmek ve Gazze halkına destek vermek amacıyla Mimar Sinan Gümüşpınar Camii'nden Şifa Mahallesi Merkezi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş güzergâhı boyunca yol trafiğe kapatılırken, binlerce kişi güzergâh boyunca direniş lehine, işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşün akabinde Nuh Aygün, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

“Allah’ın rızasını kazanma yolunda mazlum ve mağdur kardeşlerimizin yanında yer almak zorundayız”

Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Araştırmacı-Yazar Huzeyfe Ködür, “Dünyanın dört bir tarafında herkes kendi rahatına düşkünken, rahatını bozmazken ben mi bozacağım? Boykotu sadece ben mi yapayım, benimle Gazze ve dünya kurtulur mu? Demeyeceksiniz. Çünkü Gazze bunu bizlere anlatıyor, Gazze bizlere bu dersi veriyor. Fert fert bizlere düşen şudur; sağımıza-solumuza bakmadan, yanımızda kim var hiç ehemmiyeti olmadan Allah’ın rızasını kazanma yolunda mazlum ve mağdur kardeşlerimizin yanında yer almak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Program, Sıbğetullah Dursun’un okuduğu dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler