İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü saldırı ve katliamlar Ümraniye’de protesto edildi

Ümraniye'de yüzlerce kişi, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü saldırı ve katliamları lanetlemek ve Filistin halkının yanında olduğunu göstermek adına yürüyüş düzenledi.

Ekleme: 26.05.2024 23:04:13 / Güncelleme: 26.05.2024 23:11:15 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Siyonist rejimin saldırılarına tepki olarak tüm dünyada kitlesel gösteriler düzenleniyor.

İstanbul'da Gazze Dayanışma Platformu'nun öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımları protesto etmek ve Gazze halkına destek vermek amacıyla Ümraniye'de bulunan İmam-ı Azam Camii'nden Ümraniye Meydanına yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş güzergâhı boyunca yol trafiğe kapatılırken, binlerce kişi güzergâh boyunca direniş lehine, işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşün sonunda Yaşar Aydın ve Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, kalabalığa bir konuşma gerçekleştirdi.

“Hasan Saklanan tek bir kişiydi ama onun bu eylemi bu topraklarda binlerce kişinin uyanışına vesile olacaktır”

Gazze Dayanışma Platformu olarak güçleri nispetinde her hafta Gazze’ye destek programları düzenlediklerini ifade eden konuşmacılardan Yaşar Aydın, “Bizim gücümüz buna yetiyor ama orada öyle birileri var ki gücü bizimkinden daha fazla; Allah bizlere de nasip etsin. Buradan Urfalı şehidimiz Hasan Saklanan’a selam olsun. Allah, bu sınır tanımaz selefin menheci ile amel eden Hasan Saklanan’a selam olsun. Allah, O’nun bu kutlu amelini kabul buyursun ve O’nu Firdevs-i Ala’da şehitlerin zümresine katsın. Bizler bin ölür, bin diriliriz. Ümit ediyorum ki; Hasan Saklanan tek bir kişiydi ama onun bu eylemi, ameli, şehadet arzusu bu topraklarda bin kişiden daha fazlasını diriltecektir; onları İslam ile şereflendirecektir.” dedi.

“Bizzat Batı'nın merkezinde insanlar bu zulme karşı ayağa”

Yaptığı konuşmada; ABD başta olmak üzere birçok üniversitede başlayan kampüs direnişine değinen Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise, “Bunca zorbalığa, engellemeye, tehdide rağmen Amerika üniversitelerinde başlatılan kampüs intifadası Avrupa’ya yayıldı ve siyonistler için korkulu rüya oldu. Çünkü siyonistler en büyük desteği, dayanışmayı batılı işbirlikçi katillerden alıyorlardı. Bizzat batının merkezinde insanlar ayağa kalktı ve bu zulme, vahşete karşı sessiz kalınamayacağını, insanlık onurunun siyonizmi yeneceğini bir kez daha haykırdılar. Buradan onlara teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler