Şırnak'ta 4-6 yaş Kur’an kursları tarafından yıl sonu etkinliği düzenlendi

Şırnak İl Müftülüğü tarafından, 4-6 yaş arasında Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu şenliği düzenlendi.

Ekleme: 25.05.2024 18:30:05 / Güncelleme: 25.05.2024 18:30:25 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak İl Müftülüğüne bağlı, 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar için Şırnak şehir stadında düzenlenen programla, yıl sonu etkinliği düzenlendi

Sunuculuğunu Muhammed Tuncer’in yaptığı program, Kuran kursu öğrencisinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çocuklar daha sonra Kur'an kurslarında öğrendikleri şiir, dua,  hadis ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.

Minik öğrenciler tarafından Filistin’de hayatlarını kaybeden akranları anısına şiirler okundu, Filistin marşları eşliğinde Dabka dansı oynandı.

Çocuklarını Kur’an Kurslarına gönderen ailelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, "8 aydır bu çocuklar bizlere emanet. Bizler de Şırnak İl Müftülüğü olarak, çocuklarımıza başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) hadisi şeriflerini, ahlaki değerlerimizi, milli değerlerimizi, manevi değerlerimizi öğretmek için 8 ay gayret ettik, çocuklarımız ile hasbihal ettik. Bugün de bu kadar yorgunluğun üzerine, böyle güzel bir günde çocuklarımız eğlensin, sadece kitap üzerinde değil sosyal hayatta da varlıklarını hissetsinler, birbirleri ile görüşsünler, birbirleri ile kaynaşsınlar, sosyal bir ortamda bulunsunlar diye bu programı düzenledik. İnşallah çocuklarımız mutlu olurlar, huzurlu, mutlu bir gün geçirirler. Şırnak İl Müftülüğü olarak, şuanda ilimizde bin 202 yavrumuzu 4-6 yaş sınıflarımıza devam ediyor. Bin 256 tane hafız Kur’an kurslarımızda yatılı öğrencilerimiz devam ediyor. 8 bin 562 tane ihtiyaç odaklı öğrencimiz devam ediyor. Bin 400 civarında yetişkin anne-baba seviyesinde olan öğrencimiz camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda Kur’an’ı öğrenmeye, ahlaki değerleri, milli, manevi değerleri öğrenmeye, bizler de öğretmeye gayret ediyoruz. İnşallah bu sayımız daha da artar. Çünkü Şırnak’ımız bu konuda, manevi konularda çok hassas. Bizde bunun bilincindeyiz ve sizlere de en güzel şekilde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, sevgili peygamberimiz (S.A.V)’in hadisi şeriflerini, milli ve manevi değerlerimizi öğretmek için Şırnak İl Müftülüğü olarak bütün Kur’an Kursu hocalarımız, İmam Hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız hepsi hazırdır. 4-6 yaştan başlamak üzere, 7-12, 12-18 ya grubu ve 18 ve üzeri yaş grubu kurslarımız her zaman sizlerin hizmetine hazırdır. Bizler, sizlerden bu kurslarımıza gelip devam etmenizi istiyoruz. Çocuklarınızı, yakınlarınızı göndermenizi istiyoruz. İnşallah, sizler gönderirsiniz bizlerde öğretmeye gayret ederiz." şeklinde konuştu.

4-6 yaş Kuran kursları hakkında bilgi veren Muhammed Tuncer, "4-6 yaş Kur'an kurslarımızda eğitim öğretim yılı boyunca dini bilgiler, kuranı kerim, hadis, sünnet gibi dersler öğretiyoruz. Çeşitli faaliyetlerimiz etkinliklerimiz oluyor. Çevre, spor ve değerler eğitimi üzerinden etkinliklerimiz var. Bu etkinlikleri 8 ay boyunca öğretmeye çalışıyoruz. Kuran kursu öğreticilerimiz bu konuda donanımlı hocalarımızdır. Bu hocalarımız evlatlarımıza değerlerin nasıl öğretilmesi gerektiğini ve nasıl sahip olması gerektiğini öğretiyorlar." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler