İşgal çetesi, direnişe karşı aldığı darbelerle kaygı yaşıyor

İşgal medyasından yer alan haberlere göre, işgalci askeri analisti Amir Rappaport, işgal çetesi; askerlerin fiziksel ve zihinsel yorgunluğu gibi sorunlarla mücadele ettiğini açıkladı.

Ekleme: 25.05.2024 10:50:04 / Güncelleme: 25.05.2024 11:24:16 / Dünya
Destek için 

İbrani gazetesi Mikor Rishon'un askeri analisti Amir Rappaport, işgal çetesini büyük ölçüde endişelendiren ve medyada yeterince yer almayan ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Amir Rappaport, askerlerin fiziksel ve zihinsel yorgunluğu, özellikle normal askerler arasında yaygın olan bu yorgunluk, işgal çetesini derinden kaygılandırıyor.

Rappaport, ordunun şu anda sahip olduğu tank sayısının 10 yıl öncesinin yarısından bile az olduğunu ve bu miktarın sözde Genelkurmay'ın belirlediği kırmızıçizginin çok altında kaldığını vurguladı.

Daha öncede işgal medyasında yer alan haberlere göre, binlerce işgal çetesi direniş karşısında yaşadıkları travmalarla psikolojik tedavi görüyor.

Filistin direnişinin, işgal çetesine vurduğu ağır darbeler ve yaşattığı büyük kayıplar, hem işgal çetesi hem de işgalci siyonist yerleşimciler arasında büyük rahatsızlıklara neden oluyor. (İLKHA)