HAMAS yetkilisi Ebu Hasan: Hasan Saklanan kardeşimizi Aksa Tufanının kahraman şehidlerinden kabul ediyoruz

Kudüs’te şehid olan Hasan Saklanan'ın cenaze merasiminde konuşan HAMAS yetkililerinden Macit Ebu Hasan, "Hasan kardeşimizi, 7 Ekim sabahı fitili ateşlenen Aksa Tufanının kahraman şehidlerinden bir şehid olarak kabul ediyoruz. Onunla iftihar ediyoruz ve kardeşimizin şanının her gün yükseleceğine inanıyoruz." dedi.

Ekleme: 24.05.2024 18:45:11 / Güncelleme: 24.05.2024 18:45:11 / Dünya
Destek için 

Kudüs'te şehid olan Hasan Saklanan'ın cenaze merasimine katılan HAMAS yetkililerinden Macit Ebu Hasan İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ebu Hasan, Şehid Hasan Saklanan'ın kanının Filistin'de, Gazze'de ve Batı Şeria'da akan şehit kanlarına karıştığını ve Şehid Saklanan'ı Aksa Tufanının kahraman şehitlerinden kabul ettiklerini belirtti.

"Şehid Hasan'ın eylemini Gazzeli kadınları ve çocukları bir koruma eylemi olarak görüyoruz"

Ebu Hasan, "Şehid Hasan'ın eşi dostu, arkadaşları ve bütün akrabalarına taziyelerimizi sunuyoruz. Filistin halkı olarak bu olaya bir kahramanlık gibi itibar ediyoruz. Hasan kardeşimizin Mescid-i Aksa'yı ve bilinçsizce şuursuzca katledilen Filistinli ve Gazzeli kadınları ve çocukları bir koruma eylemi olarak görüyoruz ve bununla beraber Hasan kardeşimizle gurur duyuyoruz. Hasan kardeşimizi 7 Ekim sabahı fitili ateşlenen Aksa Tufanının kahraman şehidlerinden bir Şehid olarak kabul ediyoruz. Onunla iftihar ediyoruz ve kardeşimizin şanının her gün yükseleceğine inanıyoruz. Biz inanıyoruz ki Şehid Hasan kardeşimizin kanı Filistin'de ve Gazze'de Batı Şeria'da akan Şehid mücahitlerin kanları ile karışmıştır. Bu karışan kanlar açıkça bizi Yahudilerin savaşına karşı bizi apaçık zafere ulaştıracaktır ve o zafere sevk edecektir. Hasan Kardeşimizin yaptığı bu eylem ümmetimizin Arap olsun Acem olsun birçok gencimizin yaptığı ve kahramanlığı ortaya koyduğu bir eylemdir. Bu eylemler bu kararlı duruş bizleri bütün Filistin coğrafyasındaki zafere işgal altındaki bütün Filistin coğrafyasının kurtuluşuna götürecektir. Biz bu kardeşlerimizle iftihar ediyoruz ve gurur duyuyoruz." dedi.

"Hasan kardeşimiz Filistin mücadelesinin yanında durdu"

Şehid Hasan Saklanan'ı Filistinli şehitlerden olduğunu belirten Ebu Hasan, "Hasan kardeşimiz Filistinli şehitlerden bir şehittir. Bu ümmetin kahramanlarından bir kahramandır ve bizim kahramanımızdır. Biz inanıyoruz ki hem Türkiye olarak hem dünya olarak Bütün kardeşlerimiz Hasan kardeşimizle gurur duyuyor. Hasan kardeşimiz Filistin mücadelesinin yanında durdu, Filistinliler gibi şanlı bir direnişe Filistinliler gibi dimdik durdu ve onlara destek olmak için bu yolda ömrünü feda Etti. Allah Şehit Hasan kardeşimize ve Filistin şehitlerimize ve bütün dünya şehitlerine rahmet eylesin." diye konuştu.

"Hasan kardeşimiz ruhunu tertemiz bir şekilde Allah'a teslim etti"

Filistin'de 50 yıl önce şehit olan ama hala cesedi ailesine teslim edilmeyenlerin olduğunu vurgulayan Ebu Hasan, "Hasan kardeşimiz yaklaşık 25 gün onların elinde kaldı. Biz inanıyoruz ki Hasan kardeşimiz ruhunu tertemiz bir şekilde Cenab-ı Allah'a teslim etti ve Allah onu semeresi olarak onun tertemiz bedenini ailesine iade etti. Filistin'de milyonlarca şehidimiz var. 50 yıl önce şehid oldular belki ama hala bir mezarı veya bir cesedi ailesine teslim edilemedi; hakeza yine binlerce şehitlerimiz yıllar önce Şehid olmalarına rağmen israilin morglarında tutuluyor ve hala bize teslim edilmiş değil. Maalesef bu günahkâr pislik Yahudi'nin, günahkâr pislik düşmanımızın usulüdür. Kardeşimiz bundan daha erken kurtulanlardan birisiydi. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin." şeklinde konuştu.