Siirt Belediyesi'nden vergi ödemeleriyle ilgili önemli duyuru

Siirt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergisinin 2024 yılı ilk taksit ödeme süresinin 31 Mayıs 2024 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak mükellefleri uyardı.

Ekleme: 24.05.2024 18:05:07 / Güncelleme: 24.05.2024 18:05:07 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Yapılan açıklamada, bina, arsa ve arazi sahipleri ile iş yeri sahiplerinin belirlenen tarihe kadar vergi ödemelerini yapmaları gerektiği vurgulandı.

31 Mayıs 2024 tarihinden sonra yapılacak ödemelerde, 6138 Sayılı Kanun gereğince günlük gecikme zammı uygulanacağı belirtildi.

Bu nedenle vatandaşların mağdur olmamaları için ödemelerini zamanında gerçekleştirmelerinn önemli olduğu kaydedildi.

Ödeme Yöntemleri

Siirt Belediyesi, vergi ödemelerinin çeşitli yöntemlerle yapılabileceğini duyurdu:

Belediye Vezneleri: Ödemeler, Siirt Belediyesi merkez binasının giriş katında bulunan veznelere doğrudan yapılabilir.

Belediye Tahsilat Gişeleri: Şehrin farklı bölgelerinde bulunan tahsilat gişeleri üzerinden de ödeme yapılabilir.

Online Ödeme: Siirt Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden e-Belediye bölümündeki ‘Borç-Sorgula-Öde’ sayfası aracılığıyla online ödeme imkanı sunulmaktadır.

Vatandaşlara Hatırlatma

Siirt Belediyesi yetkilileri, vergilerini zamanında ödeyen vatandaşların ileride karşılaşabilecekleri gecikme zammı ve yasal takip süreçlerinden korunacaklarını belirterek, bu konuda duyarlı olunmasını istedi.

Vergi ödemelerinin, belediye hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için de önemli olduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşlara gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti.

Ödemelerle ilgili daha fazla bilgi almak veya herhangi bir sorunu bildirmek isteyen vatandaşların, Siirt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü ile iletişime geçebileceği belirtildi. (İLKHA)