İşgal konseyinden itiraf: STRATEJİK HEDEFLERDEN HİÇBİRİNİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK

İşgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını söyledi.

Ekleme: 24.05.2024 04:00:45 / Güncelleme: 24.05.2024 04:01:02 / manşetler
Destek için 

İşgal rejiminin Kanal 13 televizyonunun haberine göre Hanegbi, parlamentodaki Güvenlik ve Dışişleri Komisyonu Toplantısı'nda, ordunun Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırıların durumuyla ilgili bilgi verdi. Toplantı sırasında konuşan Hanegbi, "Savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadık." dedi. Kaçırılan Gazze'deki işgalci esirlerin ülkeye geri getirilmesi konusunda anlaşmaya varamadıklarına ve HAMAS'ı deviremediklerine işaret eden Hanegbi, Gazze Şeridi çevresinde yaşayanların güvenli şekilde evlerine dönmelerine de izin veremediklerini dile getirdi.

“HEDEFLERE ULAŞMAK ÇOK UZUN BİR ZAMAN ALACAK"

Hanegbi, işgal ordusunun, savaşın hedeflerine ulaşmanın çok uzun bir zaman alacağını, bir yıl değil, yıllar alacağını söylediğini ifade etti. İşgal rejiminin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü savaşın başlangıcında Binyamin Netanyahu hükümeti üç hedef belirlemişti. Bu hedefler, HAMAS'ı askeri ve yönetim olarak ortadan kaldırmak, Gazze'deki işgalci esirleri kurtararak ülkeye geri getirmek ve Gazze'nin gelecekte işgal rejimi için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak. 

İŞGAL ORDUSU CENİN KENTİ VE MÜLTECİ KAMPI'NDAN ÇEKİLDİ

Öte yandan işgal ordusu, iki gün süren askeri saldırılarının ardından işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'ndan çekildi. Görgü tanıkları AA muhabirine yaptıkları açıklamada, işgal ordusunun 21 Mayıs sabahı başlattığı askeri saldırılarının ardından dün sabah Cenin kenti ve kampından tamamen çekildiğini söyledi. Görgü tanıkları, yüzlerce Filistinlinin, işgal ordusunun çekilmesinden sonra Cenin Mülteci Kampı'ndaki evlerine ve mülklerine dönmeye başladığını ifade etti.  AA

Kassam keskin nişancısı, 2 atışla 3 İŞGALCİYİ CEHENNEME YOLLADI

Kassam Tugayları, keskin nişancı mücahidin 3 işgal askerini etkisiz hale getirdiği anları paylaştı.

Kassam Tugayları askeri medyası, Telegram kanalından, keskin nişancı operasyonlara ait bir video paylaştı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'un kuzeyinde çekilen görüntülerde aralarında bir subayın da bulunduğu 3 siyonist askerin 2 keskin nişancı atışıyla etkisiz hale getirildikleri anlar yer aldı. Görüntülerde 2 işgalci askerin tek bir kurşunla yere serildiği anlar dikkat çekti. 2 işgal askerinin yere düşmesinin ardından panikleyen siyonistleri izleyemeye devam eden Kassam keskin nişancısı ikinci atışıyla bir işgal askerini daha tam isabetle vurarak etkisiz hale getirdi. İşgalcilere ağır kayıplar verdirten Kassam Tugayları, Telegram kanalından bugün yaptığı bilgilendirmede diğer operasyonları aktardı.

KAPSAMLI PUSUYLA İŞGALCİLER ÖLDÜ VE YARALANDI

Kassam Tugayları yaptıkları açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Beyt Hanun'un kuzeyindeki tarım okulunun yakınında 10 kişiden oluşan bir siyonist kuvveti şafak vaktinde pusuya düşürdüklerini; "Radiye" patlayıcısı ve el bombasıyla işgal askerlerini etkisiz hale getirdiklerini bildirdi. Kassam, daha sonra bu kuvvetin yardımına gelen başka bir Siyonist kuvveti de "Şuvaz" patlayıcısıyla hedef aldıklarını, her iki Siyonist kuvvette ölen ve yaralananların olduğunu kaydetti. Kassam, bugün sabahtan bu yana ayrıca, Refah şehrinin güneydoğusunda, Filistin-Mısır sınırındaki Brezilya mahallesinde iki "D9" siyonist askeri buldozerini Yasin 105 roketi ve "Şuvaz" patlayıcısı ile hedef aldıklarını kaydetti.

Tugaylar, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah şehrinin güneydoğusunda, Selahaddin Kapısı yakınlarında bir Siyonist personel taşıyıcısını da "Tandem" roketiyle vurduklarını bildirdi. Kassam, Refah'ın güneydoğusunda Brezilya mahallesindeki Bahlul binası yakınlarında da siyonist "Merkava" tankını Yasin 105 roketiyle vurduklarını aktardı. Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde işgalcilere karşı çatışmalarını sürdürüyor. 

 

Etiketler: