Silopi'de özel bir yemek evi işleten Zeki Karaaslan Şırnak yöresine ait bitkilerden yeni bir pilav yemeği yaptı.
Cudi Dağı'nın çeşitli bölgelerinde yetişen Soryaz ve dağ kekiklerini, öğütülmüş buğday, et, nohut ve kuyruk yağı ile harmanlayan Karaaslan hazırladığı yemeğe 'Cudi Pilavı' adını verdi.
Ankara'da patent başvurusu kabul edilen Karaaslan, yemek kültürlerini günışığına çıkarmak ve yöreye özgü tatlar ile turizme katkı sunmayı amaçladığını söyledi.
Karaaslan, "Şırnak için güzel bir pilav yaptım. Yöresel bir yemek yaptım ve patentini aldım. Pilavımızın ismi Cudi Pilavı'dır. İçindeki malzemelerimiz Soryaz, dağ kekiği, öğütülmüş buğday, nohut ve kırmızı etten ve kuyruk yağından oluşuyor. Yemeğimizin turizm açısından bölgemize katkı sunmasını bekliyoruz. Eski yöresel yemeklerimizi günışığına çıkaracağız. Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu. (İLKHA)