İşgalci Ben-Gvir'den küstah açıklamalar!

İşgalci siyonist rejimin ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir, bazı ülkelerin Filistin Devletini tanıyacak olmasını hazmedemeyince mukaddes Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi, bu mukaddes mekanın kendilerine "ait olduğuna" yönelik provokasyon içeren sözler sarf etti.

Ekleme: 22.05.2024 15:45:20 / Güncelleme: 22.05.2024 15:53:11 / Dünya
Destek için 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Siyonist işgalci Itamar Ben-Gvir, işgalci yerleşimcilerle birlikten polis koruması eşliğinde işgal altındaki topraklarda yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Bazı ülkelerin Filistin Devletini tanıyacak olmasının ardından böyle bir provokasyona imza atan Ben Gvir, burada tepki çeken açıklamalarda da bulundu.

Ben Gvir,, Mescid-i Aksa arazisinin "israil halkı için en kutsal yer ve yalnızca israile ait olduğu" şeklinde  provokatif sözler sarf etti.

Filistin devletini tanıyan ülkelerin "katillere ve saldırganlara ödül verdiğini" ileri süren Ben Gvir, "Filistin devletinin ilanına izin vermeyeceklerini" söyledi.

HAMAS: Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'ya saldırısı yangını körükleyen bir saldırganlık eylemidir

İslami direniş hareketi HAMAS, faşist siyonist bakan Itamar Ben Gvir'in bu sabah Mescid-i Aksa'ya saldırmasının yangını körükleyen saldırgan bir eylem olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada HAAS, Kudüs, Batı Şeria ve işgal altındaki iç bölgelerdeki Filistin halk kitlelerini Mescid-i Aksa'ya yönelik sistematik Yahudileştirme kampanyasına karşı koymaya, orada bağları güçlendirmeye, orayı ziyaret etmeye ve orada durmaya, böylece bölgeyi Yahudileştirmeye yönelik tüm girişimlere engel olunması çağrısında bulundu.

Hareket aynı zamanda Arap Devletleri Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na Mescid-i Aksa ile tüm İslami ve Hıristiyan kutsallara yönelik siyonist tehdide karşı etkili bir şekilde hareket etme çağrısında bulundu.

Ben Gvir, işgalcilerin yaklaşık 8 ay önce Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının başlangıcından bu yana ilk kez bu sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Bu, Ben Gvir'in 2022 yılı sonunda bakan olarak görevini üstlenmesinden bu yana Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği dördüncü baskın olarak kayıtlara geçti.

Etiketler: