Batman'da taksiciler, taksimetre fiyatlarının güncellenmesini istiyor

Batman'da hizmet veren taksici esnafı, mevcut taksimetre fiyatlarının yetersiz olduğunu savunarak bunun güncellenmesini istiyor.

Ekleme: 22.05.2024 14:09:24 / Güncelleme: 22.05.2024 14:19:29 / Dünya / Batman Haberleri
Destek için 

Akaryakıt fiyatlarının ve maliyetlerinin son bir yılda neredeyse iki katı geçtiğini belirten sektör temsilcileri, bir yıldan fazladır aynı olan indi-bindi ve taksimetre fiyatlarının artırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Yaklaşık bir buçuk seneden beridir aynı tarifeyle yolcu taşıdıklarını ifade eden taksi şoförü Ahmet Durmaz, "Oysaki bir yıl önce akaryakıtın litresi 18 lira civarındayken şu anda 43 lirayı geçmiş durumdadır. Şu anda zarar ediyoruz ve durum böyle giderse taksi işini bırakmak zorunda kalacağız. Artık sanayi masraflarımız, şoför ücreti, sigorta ve diğer masraflarımızın üstesinden kalkamıyoruz." dedi.

"Fiyatlarımız güncellenmezse kontak kapatmak zorunda kalacağız"

Artan maliyetler karşısında zarar ettiklerini savunan Ramazan Avanaş, "İndi-bindi ücreti 60 lira, kilometre başına ise 20 lira bizleri kurtarmıyor. Çünkü akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Hayat pahalılığı artmasına rağmen taksi tarifeleri artmadı. Yetkililerden isteğimiz fiyat tarifelerimizi yükseltmeleridir. Şayet taksimetre fiyatlarımız güncellenmezse kontak kapatmak zorunda kalacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)