Arjantin'de yeni etçil dinozor türü keşfedildi

Arjantinli bilim adamları, 69 milyon önce Dünya'da yaşayan yeni bir etobur dinozor türü keşfettiler.

Ekleme: 21.05.2024 23:40:06 / Güncelleme: 21.05.2024 23:56:31 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Arjantin Ulusal Bilimsel ve Teknik Araştırma Konseyi (CONICET) tarafından yapılan açıklamada, "CONICET uzmanları, yaklaşık 69 milyon yıl önce modern Chubut şehri topraklarında yaşayan yeni bir etobur dinozor türünün keşfine ilişkin verileri Cladistics dergisinde yayınladı." denildi.

Kıtadaki en ünlü dinozor olan boynuzlu etobur Carnotaurus'un Abelisaurid ailesinden olan bu yeni dinazorun, esas olarak kafatasında bulunan benzersiz özelliklerle diğer etobur dinozorlardan ayrıldığı belirtildi.

Yeni türün, Carnotaurus'tan daha küçük boyut ve kafatasında boynuz bulunmaması gibi bazı farklılıklar gösterdiği ifade edildi.

Araştırmacılar, keşiflerinin, dinozorların neslinin tükenmesinden önce hayvan dünyasının önceden düşünülenden çok daha çeşitli olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

Çalışmayı yöneten paleontolog Diego Paul, "Koleken ve Carnotaurus, dinozorların nihai neslinin tükenmesinden çok kısa bir süre önce yaşadılar; bu da bize, en azından etobur dinozorlar arasında, yok olma olayından önce büyük bir tür çeşitliliğinin bulunduğunu gösteriyor." dedi. (İLKHA)







Etiketler: