Hamas'tan son dakika önemli açıklama!

Hamas, işgal rejimin Al Jazeera televizyonuna hizmet sağlayan ABD merkezli haber ajansı Associated Press'in (AP) Gazze Şeridi sınırındaki canlı yayın ekipmanlarına el koymasına tepki gösterdi.

Ekleme: 21.05.2024 21:56:31 / Güncelleme: 22.05.2024 07:19:12 / Dünya
Destek için 

Ammar Kızılçınar

Hamas: Siyonist işgal yetkililerinin bugün "Associated Press" yayın ekipmanına el koyması, işletmenin işgal rejimin Filistin halkımıza karşı suçlarını ve ihlallerini engellemeyi amaçladığı gazetecilik çalışması özgürlüğüne karşı tekrarlanan keyfi ve baskıcı bir eylemdir.

İşgal rejimin insan değerlerine ve gazetecilik çalışmasının özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz ve işgal rejiminin bu eylemi dünyadaki en kötü baskıcı sistemlerden biri olduğunun iddiasını yansıtan faşist bir davranıştır.

Al -Jazeera ofisinin kapatılması ve Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinli gazetecilerin kasıtlı hedeflemesi Ve uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girmesini engellemesi geniş bir uluslararası kınama gerektirir.

Genel olarak gazetecileri, basın ofislerini ve gazetecilik çalışmalarını kısıtlamayı durdurmaya zorlamak için uluslararası basın organlarının etkili bir şekilde hareket ettiriliyor.