HAK-İŞ Sendikası, Cizre Belediyesinin işten çıkardığı 34 işçi için çadır nöbeti başlattı

HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı ile belediyeden çıkarılan işçiler, Cizre Belediye binası önünde nöbet çadırı kurarak basın açıklaması yaptı.

Ekleme: 21.05.2024 18:45:11 / Güncelleme: 21.05.2024 18:45:59 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığı, Cizre Belediyesi tarafından işten çıkarılan 34 işçi için Belediye binası karşısında çadır nöbeti başlattı.

Cizre Belediyesi karşısında nöbet çadırı kuran HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığı yöneticileri ve işten çıkarılan işçiler, Cizre Belediyesi tarafından işçilere yönelik uygulanan baskı ve mobbing uygulamalarına ve işten çıkarılmalara düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

"İşçilerin emeği ve alın teri, hiçbir siyasi veya idari kararın kurbanı olmamalıdır"

HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Nevzat Usal, belediyenin bu kararını, işçi haklarının ihlali olarak gördüklerini belirterek durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Usal, "Son dönemde Cizre Belediyesinde yaşanan işten çıkarmalar, hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu süreçte, görevlerinden alınan işçilerimizin yanında olduğumuzu ve onların haklarını savunmak için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. İşçilerin emeği ve alın teri, hiçbir siyasi veya idari kararın kurbanı olmamalıdır." dedi.

Basın açıklamasından sonra kurulan çadır hakkında bilgi veren Nevzat Usal, "Mevcut işten çıkarılan işçi sayısı 34'e çıktı. Biz de bugün burada çadırı kurma kararı aldık. Bu çadırımız, biz sesimizi yönetime duyurana kadar, bir müzakere masası açana kadar, iş kıyımlarını durdurana kadar arkadaşlarımızla burada eylemlerimize devam edeceğiz. Çadırımız bu şekilde duracak, nöbetleşme sistemine geçerek burada nöbette olacağız. Mağdur olan arkadaşlarımız aileleriyle beraber burada çadırda durmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.  

Çadır eylemine destek veren Öz-Sağlık Sendikası Şırnak Şube Başkanı Murat Yardımcı ise şöyle konuştu:

"Bu gibi durumların ifade ettiği cümlelerin olduğuna pek inanmıyorum. Kendimizi empati yapma noktasında bu personellerin yerine koyduğumuzda nasıl bir haksızlığa uğradıklarını ancak onların gözlerinden görmemiz mümkün olabilir."

Belediyeye kırmızı kart gösteren işçiler, işten çıkarılmalarına karşı eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

İşten çıkarıldığını ifade eden Ferhat Can Aşut, "Kültür Müdürlüğünde belediye personeliydim. Mazbatayı aldıkları günden beri bizlere mobbing uyguladılar, biz işçilere haksızlık ettiler. Devletimizden isteğimiz gereğinin yapılmasıdır. 34 işçinin hakkının aranması konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. Hakkımızı da kazanacağımızı belirtiyorum. Çadırımızı kurduk, son güne kadar, kazanana kadar burada direneceğiz." dedi.

Bir başka mağdur Veli Kırmızıgül, yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı:

"Belediyede işçiydim, yeni evlendim. Düğünümden bir hafta sonra evlilik izninde beni işten çıkardıklarını haber ettiler. İnsan evlendiğinde en mutlu günü olması gerekirken, bir hafta geçmeden işimden oldum. Bu kadar borç ile ne yapacağımı bilmiyorum. Sesimi tüm yetkililere duyurmak istiyorum."

HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığının düzenlediği nöbet çadırı eylemi ve basın açıklamasına Öz-Sağlık Sendikası Şırnak Şube Başkanı Murat Yardımcı, Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal ve vatandaşlar destek verdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler