Gelecek'ten Fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro hakkı talebi

Gelecek Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Fahri (geçici) Kur’an Kursu Öğreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu.

Ekleme: 20.05.2024 19:59:02 / Güncelleme: 20.05.2024 19:59:02 / Güncel
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna geçici bir madde eklenmesini öngören teklif, fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro ve sosyal haklara kavuşmasını amaçlıyor. Teklifin gerekçesinde, fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin özlük hakları, sosyal haklar ve ücret adaletsizliği konularında yaşadıkları mağduriyetler vurgulanıyor.

Selçuk Özdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Fahri Kur’an Kursu öğreticileri, milletimizi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in hayat veren ilke ve değerleriyle buluşturmak gibi önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ancak, kadrosuz çalışmakta ve her an işlerine son verilme korkusuyla büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Bu öğreticiler, asgari ücretin çok altında ek ders ücreti karşılığında çalıştırılmakta, özlük haklarından yoksun bırakılmaktadırlar.”

Özdağ, ayrıca, fahri öğreticilerin KPSS ve DHBT puanları ile mülakat puanlarına göre göreve başladıklarını, ancak kısa süreli çalışma dönemlerinin sonunda istifa ettirildiklerini belirtti.

Etiketler: