GİBTÜ'de "Gazze ve Direniş" temalı şiir yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ) bulunan, Dil Tarih ve Medeniyet Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen "Gazze ve Direniş" temalı şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ekleme: 20.05.2024 15:25:10 / Güncelleme: 20.05.2024 15:29:49 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

7 Ekim'den bu yana katil ve işgalci siyonist rejim tarafından Gazze halkına yönelik gerçekleştirilen soykırıma dikkat çekmek adına dünya üniversitelerinde birçok farkındalık çalışması yürütülüyor. Bu farkındalık çalışmalarına bir yenisini de Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Dil Tarih ve Medeniyet Kulübü öğrencileri ekledi.

Üniversite çapında başlatılan "Gazze ve Direniş" temalı şiir yarışmasına birçok öğrenci katılım sağladı.

Kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, akabinde öğrenciler tarafından okunulan şiirler ve ezgiler ile devam etti.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dil Tarih ve Medeniyet Kulübü Başkanı Saide Öğretmen, "Düzenlemiş olduğumuz 'Gazze ve Direniş' temalı şiir yarışmasının asıl amacı, Gazze'yi bizzat kalplerde hissederek soykırıma uğrayan kardeşlerimizin hislerine ortak olmak ve bir nebze dahi olsa kardeşlerimizin sesini duyurmaktır." dedi.

Öğretmen, "Gazze ve Direniş temalı şiirler yazarak yarışmamıza katılan bütün yarışmacı kardeşlerimize teşekkür ederim. Kaleminize ve güzel yüreğinize sağlık olsun. Rabbim Gazze'nin zaferinin şiirlerini de yazmayı bizlere nasip etsin." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programa katılım sağlayan Yedi Başak İnsani Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'deki son durum hakkında gerçekleştirdiği bilgilendirme konuşmasında, "Gazze bugün bize birçok şeyi öğretiyor Gazze mektebi Resulullah'ın mektebi gibi tıpkı Bedir'de olduğu gibi Uhud'da olduğu gibi bize direnmeyi ve ayakta durmayı öğretiyor. Tıpkı Çanakkale mektebi gibi Kut'ül Amare mektebi gibi Gaziantep'in müdafaası gibi bugün Gazze bize kafirlerle nasıl cihat edileceğini öğretiyor." şeklinde konuştu.

Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen 'Gazze ve Direniş' temalı şiir yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Düzenlenen 'Gazze ve Direniş' temalı şiir yarışması ödül törenine üniversite öğrencileri ve birçok akademisyen katılım sağladı. (İLKHA)