Beklenen karar: Netanyahu hakkında tutuklama talebi!

Uluslararası Ceza Mahkemesi katil Netanyahu hakkında tutuklama talebinde bulundu.

Ekleme: 20.05.2024 14:07:06 / Güncelleme: 20.05.2024 14:23:09 / Dünya
Destek için 

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin başsavcısı Karim Khan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, 7 Ekim'de siyonist rejime düzenlenen operasyonlar ve ardından Gazze'de yaşanan savaş nedeniyle katil Netanyahu için savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar suçlamasıyla tutuklama emri talebinde bulunduklarını söyledi.

Khan, ICC'nin aynı zamanda siyonist rejim sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın yanı sıra Hamas yetkilileri için de tutuklama emri istediğini söyledi. 

TUTUKLAMA TALEBİ DEĞERLENİDİRİLECEK
Siyonist politikacılara yönelik tutuklama emirleri, ICC'nin ABD'nin yakın bir müttefikinin üst düzey liderini ilk kez hedef alması demek oluyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi hakimleri şimdi Khan'ın tutuklama emri başvurusunu değerlendirecek.

Khan, katil Netanyahu ve işgalci Gallant'a yönelik suçlamaların arasında "insani yardım malzemelerinin reddedilmesi de dahil olmak üzere, bir savaş yöntemi olarak insani imhaya neden olmak, açlığa neden olmak, çatışma halindeki sivilleri kasten hedef almak" yer alıyor.

Geçen ay katil Netanyahu yaptığı bir açıklamada, ICC'nin üst düzey İsrail hükümeti ve askeri yetkililerine yönelik herhangi bir tutuklama emrinin "tarihi boyutlarda bir rezalet olacağını" ve siyonist rejimin "bağımsız bir hukuk sistemine sahip olduğunu" söylemişti.