Kim emri verdi: Kuzey Kore nükleer savaşa hazırlanıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinin nükleer gücünü daha hızlı güçlendirmek için üretimin hızlandırılması talimatını vererek, olası bir askeri operasyon karşısında bu adımın önemini vurguladı.

Ekleme: 18.05.2024 07:30:58 / Güncelleme: 18.05.2024 07:55:23 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-   Kuzey  Kore Merkezi Haber Ajansı, Kim'in Cuma günü bir silah fabrikasını ziyareti sırasında "düşmanlarla pervasız askeri çatışmalarla başa çıkmak" ve nükleer savaşın caydırıcılığını güçlendirmek için üretimi hızlandırma emrini verdiğini söyledi. Kim, bu yaklaşımın düşmanın kalplerine Kuzey Kore'nin nükleer savaş durumuna ilişkin korku aşılayacağını söyledi.

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin bugün erken saatlerde doğu kıyısı açıklarında denize bir dizi kısa menzilli balistik füze ateşlediğini söyledi. Ajans, Kim'in bağımsız bir navigasyon sistemini de içeren başarılı füze testinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini söyledi. Cuma günkü fırlatma, ABD ve Güney Kore'nin hava muharebesi simülasyonunda hayalet savaş uçaklarıyla ortak tatbikatlar gerçekleştirmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

 

Etiketler: