Bem-Bir-Sen: Görevlendirme kılıfıyla sürgünleri kınıyoruz

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri akabinde el değiştirerek CHP’li ve DEM’li belediyelerde baskı, mobbing ve sürgüne dayalı hukuk dışı muamelelere ve üyelerinin bu yolla istifa ettirilmeye çalışılmasına Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) tepki gösterdi.

Ekleme: 16.05.2024 16:25:05 / Güncelleme: 16.05.2024 16:26:39 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından üyelerine yönelik verilen uzak mesafe görevlendirme kararlarına tepki gösteren Bem-Bir-Sen "Görevlendirme Kılıfıyla Sürgünleri Kınıyoruz" başlıklı bir açıklama gerçekleştirdi.

Bem-Bir-Sen üyelerine yönelik istifa baskısı ile alakalı açıklamalarda bulunan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sedat Bika, "31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri akabinde, üyelerimize yönelik yaşanan baskı, mobbing ve sürgünleri kınıyoruz. Somut bir örnekle ifade etmek gerekirse; Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde, görülen lüzum üzerine, sözde il içi görevlendirme kılıfıyla şehir merkezine bir üyemiz 218 kilometre, bir üyemiz 176 kilometre, bir üyemiz 142 kilometre uzaklıktaki noktalara sözde görevlendirildi.” dedi.

Yapılan uygulamanın görevlendirme değil açık bir sürgün olduğunu belirten Bika açıklamasının devamında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tepki göstererek, "Bu yaptığınıza düpedüz sürgün denir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Memuruna Vatandaşına bu zulmü neden yapıyorsunuz? Evinden ve ailesinden uzak izahı olmayan bu tür uygulamalar haksız ve hukuksuzdur." ifadelerini kullandı.

Bem-Bir-Sen teşkilatlarının yaşanan baskı, mobbing ve sürgünler karşısında her türlü meşru müdafaayı ortaya koyacağını ve meseleyi yargıya taşıyacaklarının altını çizen Bika; "Bem-Bir-Sen teşkilatları olarak bu tür haksız uygulamaların karşısındayız ve yapılan bu zulümlere karşı bütün hukuki yollara başvuracağız. Üyelerimizin ve destek isteyecek bütün memurlarımızın yanında olacağız. Her platformda mücadele edeceğiz.” dedi. (İLKHA)