CHP lideri Özel bu atamayı da beğenmedi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muhsin Şentürk’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmasını da eleştirdi.

Ekleme: 16.05.2024 13:42:03 / Güncelleme: 16.05.2024 13:42:03 / Güncel
Destek için 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki genel başkan  ortak açıklama yaptı.

Özgür Özel, İyi Parti ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada “Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Emniyet’te yaşanan gözaltılar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhsin Şentürk ataması'' hakkında gelen soruya karşılık şunları kaydetti:

''AK Parti  ile MHP arasında yaşanan meselenin kendisin neyse bir gerilim mi bir pazarlık mı restleşme mi, bu fillerin boğuşması ama altta adaletin ezilmesiyle sonuçlanıyor. Yapılan atama 37 tur Papa seçimine dönen bir yüksek yargı seçiminde iki liderin görüşmesinden sonra adayın birinin çekilip başka bir makamı talep etmedi, ve o adaya giden oyların bir nereye yönlendirileceğine ilişkin bir inanç hakimdi. Ama bu dayatmaya ya Yargıtay’da oy kullananlar uymadılar ya da adayı çekelim ama arkadaşlar bildiğini yapsın dedi birileri. Ve Yargıtay’daki sonuç Erdoğan’ın beklediği gibi olmadı ama yaptığı atama maalesef 31 Mart’tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme anlayışına uygun değildir. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, demek ki sizin mevcut Anayasa’yı ihlalde ısrarcısınız demek.'' dedi. 

Etiketler: