BESO Başkanı Çiftçi: Danışmanlık hizmetimiz sürekli devam ediyor

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, KOSGEB, TKDK ve IPARD ile alakalı danışmanlık hizmetlerinin devam ettiğini belirtti.

Ekleme: 16.05.2024 12:05:04 / Güncelleme: 16.05.2024 12:10:41 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için 

Yaptığı yazılı açıklamada KOSGEB, TKDK ve IPARD gibi projelerde ciddi destekler olduğunu belirten Çiftçi; üretici, imalatçı ve işlerinin geliştirmek isteyen esnafın bu desteklerden yararlanmalarını istediklerini ve teşvik ettiklerini ifade etti.

Çiftçi, "Daha önce odamız bünyesinde ücretsiz danışmanlık hizmeti vermiş ve birçok esnafımızın yararlanması konusunda yardımcı olmuştuk. KOSGEB, TKDK ve IPARD gibi girişimlerden faydalanmak isteyen esnaflarımız ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirler. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD-3 programı ile projelerde yüzde 70’e kadar hibe veriliyor. KOSGEB’de personel, makine techizat ve kalıp giderleri, yazılım ve hizmet alım giderlerinde yeni kurulacak işyerinde kuruluş desteği veriyor. Bu destek faizsizdir ve 36 ay geri ödemelidir." dedi.

Açıklamasının devamında Çiftçi, "Bunların yanı sıra KOSGEB, imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetlerin yanı sıra da bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de destekler vermektedir. Desteklerden faydalanmak isteyen esnafımız işlemlerini hızlıca başlatması gerekmektedir. Bazı destekler mayıs ayının sonunda bitecektir. KOSGEB desteklerinin son başvuru tarihi 28 Haziran 2024 tarihidir." ifadelerini kullandı.

Esnafın destekten faydalanmalarını isteyen Çiftçi, esnafın ticaretlerini geliştirmesi ve ileriye taşıması için her konuda yanlarında olduklarını kaydetti. (İLKHA)