İslam Hukukçusu Aşur: Aksa Tufanı tüm İslam ümmetini canlandırdı

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Dr. Vasfi Aşur, Gazze'de işgale karşı direnen Filistin halkının zafere ulaşacaklarını söyledi.

Ekleme: 16.05.2024 10:50:06 / Güncelleme: 16.05.2024 10:52:51 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Dr. Vasfi Aşur, 7 Ekim'de başlayan  Aksa Tufanı operasyonundan sonra işgal rejimi nin,  Filistin’e karşı şiddetlendirdiği savaşa karşı mücahitçe direniş gösteren Filistin halkının Allah’ın izniyle  zafere ulaşacaklarını belirtti. 

“Aksa Tufanı mücahitleri tüm ümmete kim olduklarını hatırlattı”

İslam’ın birçok şiarını Aksa Tufanı'nda gördüklerini belirten Dr. Aşur, “Aksa Tufanı’nın üstünden 7 aydan fazla bir süre geçti. Ama bu süre içerisinde ben Aksa Tufanı’nı sadece Filistin davasını canlandıran bir şey olarak görmüyorum. Tüm ümmeti elhamdülillah canlandırdı ve tüm ümmete kim olduklarını hatırlattı. Şu anda 7 aydır devam eden bu süreç içerisinde biz İslam'ın birçok şiarını elhamdülillah Aksa Tufanı'nda gördük. Bunlardan bir tanesi de savaşta esirlere nasıl müdahale, nasıl muamele edileceğidir ki İzzeddin el-Kassam Tugayları en güzel şekilde bu muameleyi yaptılar.” kullandı.

15 Mayıs 1948'deki Nekbe'den (Büyük Felaket) bu yana geçen yıllara veda ettiklerini ve asıl gündemin Filistin topraklarının özgürleşmesi yolu olduğunu belirten Aşur, Allah’ın izniyle bu cihadın sonunda muzaffer olacaklarını vurguladı.

Aşur, “Bugün olumsuzlukları, sıkıntıları konuşma günleri değildir. Nekbe olaylarının yıl dönümünü yaşasak da Filistin’ topraklarındaki bütün Nekbe’lere veda ediyoruz ve biz zafer yolundayız. Bütün Filistin topraklarının Özgürleşmesi yolundayız. Evet, büyük bir cihat devam ediyor ve bizler Allah’ın izniyle bu cihadın sonunda muzaffer olacağız inşallah.” diye konuştu. (İLKHA)