İstanbul’da özel halk otobüsü şoförleri eylemde

İstanbul özel halk otobüslerinin sahipleri ve şoförleri, İBB'de birikmiş ödemelerini alamadıkları için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanıp basın açıklaması yaptı.

Ekleme: 15.05.2024 20:05:06 / Güncelleme: 15.05.2024 20:06:03 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul Özel Halk Otobüsü Platformu adına basın açıklamasını okuyan Avukat Erhan Güneş, İBB tarafından kendilerine uzun süredir ödemenin yapılmadığını ve bu durumun esnafı zor durumda bıraktığını belitti.

‘’Personel maaşlarını ödeyemiyoruz, mazot alamıyoruz’’

Güneş, "Her gün sizleri işinize, okulunuza, evinize güvenle taşımayı amaç edinmişken, maalesef karşılaştığımız ekonomik zorluklar nedeniyle bu hizmeti sürdürmek giderek zorlanmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alacağımız ödemeler uzun süredir yapılmamaktadır. Bu durum, biz esnafın işleyişini doğrudan etkilemekte ve birçok zorluğa neden olmaktadır. Filo olarak hizmet verdiğimiz araçların çoğu eski ve sürekli tamir gerektirmektedir. Ancak ödemelerin yapılmaması nedeniyle, bu tamirleri dahi yapamaz hale geldik. Personel maaşlarını ödeyemiyor, mazot alamıyoruz. Ekonomik zorluklar nedeniyle zorunlu olarak sefere çıkamayacağımız gün çok yakındır. Bu durum, tüm İstanbul halkını olumsuz etkileyecektir." şeklinde konuştu.

Esnaf olarak hakkımız olan ödemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz

Seslerine kulak verilmesini ve desteklenmelerini isteyen Güneş, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla yapmış olduğumuz görüşmeler maalesef bir çözüme kavuşmamıştır. Bizimle birlikte, yöneticilere ve karar vericilere sesimizi duyurarak, onları harekete geçmeye davet ediyoruz. Esnaf olarak hakkımız olan ödemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. İşimizi aksatmadan, siz değerli İstanbulluları mağdur etmeden hizmet vermeye devam etmek istiyoruz. Her birinizin desteği, bu zor zamanlarda bizim için çok değerli. Lütfen, durumumuzu dikkate alarak, bizlere destek olunuz." (İLKHA)