Erbaş: İslam, insanların en zor zamanlarında yetişmiş, huzuru getirmiştir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da katıldığı “Savaş, Göç ve Aile” temasıyla düzenlenen 6’ncı Aile Forumunda; “İslam insanların en zor zamanlarında yetişmiş, katliamı, soykırımı önlemiş ve huzuru getirmiştir.” dedi.

Ekleme: 15.05.2024 16:20:11 / Güncelleme: 15.05.2024 16:24:29 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile 29 Mayıs Üniversitesi tarafından düzenlenen "Savaş, Göç ve Aile" temalı 6’ncı Aile Forumuna katıldı.

29 Mayıs Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen foruma, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Mustafa Sinanoğlu, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ile çok sayıda davetli katıldı.

Forumda, yaptığı konuşmada Erbaş, savaş, göç ve aile kavramlarının birbiriyle iç içe olduğunu dile getirerek, "Savaş göç ve aile kavramları, dinimizin adının neden İslam olduğunu da düşünmemizi gerektiriyor. İslam, barış, huzur anlamına gelir." dedi.

"İslam’ın barış ve huzur vaadini ortadan kaldıran unsur savaştır"

İslam’ın cehaletten, karanlıktan, fesattan, hasetten, her türlü kargaşadan uzak, zulümattan kurtulmuş, nura gark olmuş, aydınlığa ulaşmış bir toplum vaat etiğini belirten Erbaş, "Böyle bir vaadi ortadan kaldıran unsur savaştır, göçtür. Savaşlardan dolayı göç etmek zorunda kalan insanlardır, o insanların içine düştüğü haldir, dağılan ailelerdir. Savaş, kargaşa, zulümler ve katliamlar dolayısıyla dağılan ailelerdir." dedi.

"Dünyanın İslam’a çok ihtiyacı var"

Müslümanların her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında yer alması gerektiğini ifade eden Erbaş, "İslam, barışı, huzuru, insanların inançları, kültürleri, ırkları farklı da olsa onları bir arada yaşatmayı vaat eden bir sistemdir. O yüzden dünyanın İslam’a çok ihtiyacı var. İslam insanların en zor zamanlarında yetişmiş, katliamı, soykırımı önlemiş ve huzuru getirmiştir. Tarih bunun örnekleriyle dolu." ifadelerini kullandı.

Erbaş, bugün Gazze’de insanların göçe zorlandığına işaret ederek, Batı’nın desteklediği zalim siyonist işgalcilerin, çoluk çocuk, masum bebek demeden bombalarla öldürdüğünü gördüklerini belirtti.

"Aile ifsat olursa toplum ifsat olur"

İslam medeniyetinde ailenin toplumun çekirdeğini oluşturduğunu ifade eden Erbaş, "Ailelerin parçalanmışlığı toplumun parçalanmışlığını getiriyor. Aile parçalanırsa, aile bozulursa, aile ifsat olursa toplum ifsat olur. Geçmiş dönemlerde savaşların, göçlerin, aileleri nasıl parçaladığına bakın." şeklinde konuştu. (İLKHA)