HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Batman hak ettiği noktada değil

Batman'ın henüz şehirleşme anlamında hak ettiği noktada olmadığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, etkin ve öngörücü bir belediyecilik anlayışıyla Batman'ın sorunlarının büyük bir kısmının giderilebileceğini söyledi.

Ekleme: 15.05.2024 15:15:06 / Güncelleme: 15.05.2024 15:17:04 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'ın il oluşunun 34'üncü yıl dönümü dolayısıyla İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Batman'ın 16 Mayıs 1990'da Türkiye'nin 72'nci il statüsüne kavuştuğunu aktaran Şahin, şehrin petrolün de bulunmasıyla yoğun göç aldığını ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

"Mahallelerimiz 30 yıl öncesinin şartlarını yaşıyor"

Merkez nüfusun 470 bine dayanmasına rağmen hâlâ ilin büyük bir kısmının 34 yıl öncesini andıran bir durumda olduğuna dikkat çeken Şahin, "Maalesef 34 yıldır ciddi ve etkin bir belediyecilik anlayışı oluşmadığı için 30'a yakın mahallemiz henüz 30 yıl öncesinin şartlarını sürdürüyor. Çamlıtepe ve Gültepe gibi mahallelerimiz her ne kadar modern bir şehir statüsüne kavuşmuşsa da fakat güney kısımda olan ve çarşı merkezindeki mahallelerimiz yoğun bir nüfusa sahip olmakla birlikte yaşanılamaz bir durumda." diye konuştu.

"Batman modern bir görünüme kavuşabilir"

Etkin ve öngörücü bir belediyecilik anlayışıyla Batman'ın sorunlarının büyük bir kısmının giderilebileceğini vurgulayan Şahin, "Son yıllarda ana arterlerde ve merkeze yakın kısımlarda güzel gelişmeler olduysa da fakat Batman'ımız henüz şehirleşme anlamında hak ettiği noktada değildir. Belediyenin öngörülür planlamasıyla geri kalan mahallelerimiz de modern bir görünüme kavuşabilir. Özellikle bugün en çok sıkıntısını çektiğimiz yoğun trafiğin üstesinden gelinebilir. Aynı şekilde mahallelerimizin gelişimi sağlanabilir ve bu mahallelerde yaşayan insanlarımız da gelişmiş mahallelerdeki vatandaşlarımız gibi rahat, müreffeh bir yaşam ortamına kavuşturulabilir." dedi.

"Halka gerçek hizmet verilmeli"

Şehrin sorunların giderilmesi için öngörülür bir belediyecilik anlayışının devreye girmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Bu halka gerçek hizmet anlayışıyla hareket edilmesi lazım ki Batman'ımızın büyük sorunları çözüme kavuşsun." şeklinde konuştu.

"Sağlık hizmetleri noktasında çok ciddi eksikliklerimiz var"

Batman'ın en büyük sorunlarından birinin de sağlık sektöründeki yetersizlikler olduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"Bölge hastanesine bir araştırma hastanesi eklendi, yıllar sonra da olsa fakat sağlık hizmetleri noktasında çok ciddi eksikliklerimiz var. Şu anda yapılmak istenen hastanemiz ise yapımı çok yavaş bir şekilde devam etmekte, endişemiz de bu hastanenin yapımının yılları bulmasıdır. O zamana kadar halkımız sağlık sıkıntılarını çekmek durumunda kalacaktır."

"Sanayi eksikliği giderilirse işsizlik sorunu bir nebze de olsa azalır"

Batman'ın büyükşehir olma yolunda ilerlerken sorunların devam ediyor olmasının halk için bir talihsizlik olduğunu belirten Şahin, "Batman sanayisinde ciddi eksiklikler var. Şu an birkaç organize sanayi bölgesinden daha bahsediliyor, valiliğin bu anlamda ciddi bir çalışması var. Bunlar da bir an önce, ekonomik sıkıntılar aşılarak neticelendirilmesi gerekir ki ciddi boyutlarda olan işsizlik sorunu da bir nebze de olsa giderilir." dedi.

Batman'ın sularla çevrili olduğu halde ciddi bir temiz su sorunu ve su kesintisi sorunu yaşadığını ifade eden Şahin, bu sorunun da bir an önce üstesinden gelinmesi gerektiğini kaydetti.

"Batman hak ettiği şehir statüsüne kavuşması için kentsel dönüşüm devreye girmeli"

Şehrin ivedi şekilde kentsel dönüşüme ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Şahin, yetkililere şu çağrıda bulundu:

"Batman'ın hak ettiği bir şehir statüsüne kavuşması, modern bir hal alabilmesi için ilk önce kentsel dönüşümün devreye girmesi gerekir. Bunun için belediyenin elini taşın altına koyarak etkin bir şekilde atacağı adımlarla kentsel dönüşümü başlatması lazım. Bu da kabiliyetli bir belediyecilik anlayışını gerektiriyor. Söylenebilecek pek çok sorun var fakat kentsel dönüşümü başlatmakla birlikte bu sorunların büyük bir kısmı çözülecek. Gerek belediye gerekse de şehrin diğer yöneticilerine çağrım, bir an önce kentsel dönüşüm için adım atılmalıdır." (İLKHA)