Adana'dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları, Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.

Ekleme: 15.05.2024 13:05:13 / Güncelleme: 15.05.2024 13:28:33 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Havalimanında düzenlenen uğurlama töreninde Vali Köşger ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı, kutsal topraklara giderek hac ibadetini gerçekleştirecek hacı adaylarına hitaben kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

"Rabbime gidiyorum diye Mekke yollarına düşeceksiniz"

Adana İl Müftüsü Taşcı, "Bugün burada Cenab-ı Allah'ın sevdiği, sevdiği için de seçtiği, seçtiği için de gidilebilecek en güzel mekânlara, en bereketli topraklara; Hz İbrahim'in ifadesiyle: 'Sakın buradan giderken Mekke'ye, Medine'ye gidiyorum değil, ben Rabbime gidiyorum' deyin. İnşallah Ravza-i Mutahhara'ya, Medine-i Münevvere'ye, O Habib-i Kibriya'ya uğrayacaksınız. Önce onu ziyaret edeceksiniz, onunla hasbıhal edeceksiniz, dertleşeceksiniz, ondan icazeti aldıktan sonra Mekke yollarına düşeceksiniz. 'Artık Resullullah'tan (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sonra Rabbime gidiyorum' diye Mekke yollarına düşeceksiniz, haccınızı yapacaksınız." dedi.

"Adana'mızda bin 500 civarı hacımız var"

Taşcı, "Sevgili dostlar, böyle bir nasip yoktur. İnsanın milyarları vardır nasip olmaz, bu nasip işi bu davet işi. Çağırılan gider arzu eden değil, arzulanan gider isteyen değil, istenilenin gidebileceği bir yola çıktınız. İyi değerlendirin, buradan çıkıp da dönünceye kadar kafile başkanlarınızın, din görevlilerinizin talimatlarından ve size yapmış oldukları tembihlerden dışarı çıkmayın. Rahat ve huzurlu bir şekilde haccınızı yapın ve gelin. Muhammed İkbal'in ifadesiyle: 'Mutlaka ama mutlaka Hazret-i Ebubekir'in sadakatiyle, Hazret-i Ömer'in adaletiyle, Hazret-i Osman'ın ahlakıyla, Hazret-i Ali'nin ilmiyle gelin.' Yetişkinler, büyüklerimiz İbrahim olun da gelin, gençlerimiz İsmail olun da gelin, hanım kardeşlerimiz birer Hacer olup oradan gelin, bu yola bunun için çıkılır. Rabbim yolculuğunuzu kolay kılsın. Cenab-ı Allah, salimen gitmeyi ğanimen gelmeyi nasip eylesin. Ne mutlu Adana'mızdan bin 500 civarı hacımız var. Bugün ilkini inşallah yolcu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Filistin başta olmak üzere mazlum coğrafyalara dua edin"

Hacı uğurlama programında bir selamlama konuşması gerçekleştiren Vali Yavuz Selim Köşger, hacca gidecekleri tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Çok güzel, çok mübarek ve çok kutsal bir yolculuğa çıkmak üzeresiniz, Allah mübarek etsin. Hacca gidenlere, Hac'dan dönenlere Allah kabul etsin denilmezmiş, zaten Allah kabul etmeyeceği hacıyı oraya çağırmazmış. Hacıya o yüzden 'Allah mübarek etsin, Allah mebrur etsin' denir.  Orada kilometreyi sıfırlayacaksınız, güzel bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Cenab-ı Hakk'ın huzurunda, Kabe'de, Peygamber efendimizin (Salllahu Aleyhi ve Sellem) huzurunda, öncelikle kendinize, ailenize ama memleketimize, milletimize, İslam âlemine ve Filistin başta olmak üzere mazlum coğrafyalara dua edin. Duygu yoğunluğunuzu hissediyorum, bana da yansıyor.  Orada bu saf temiz duygularla, temiz ağzınızla, millet için, memleket için, ümmet için, Alem-i İslam için, kurtuluşumuz için, insanlık için dua edin. İnşallah orada dualarınız kabul olacaktır. Allah şimdiden haccınızı mebrur etsin, yolunuzu açık etsin, sağlıkla, selametle ve temizlenmiş olarak oradan sizlere dönmeyi nasip etsin. Hepinizin yolu açık olsun ve hepinize saygı, selam söylüyorum, bizi de dualarınızda unutmayın. Kâbe'de ve Peygamber Efendimiz'e (Salllahu Aleyhi ve Sellem) de selam ve hürmetlerimizi arz edin, hepinizin yolu bahtı açık olsun."

İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın dua etmesinin ardından, Adana'dan Hac farizasını yerine getirecek hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere uçağa binerek ayrıldıydılar. (İLKHA)

İlgili Galeriler