Siyonist rejim'den Refah sınır kapısı iddiası: Mısır kapının kapanmasından sorumlu

Refah, işgal rejimi tarafından ele geçirildi ve kapatıldı, bu da Gazze'ye yardım tırlarının ulaşımında önemli bir azalmaya neden oldu. Siyonist rejim, kapatmanın Mısır'ın hareketlerinden kaynaklandığını öne sürdü.

Ekleme: 14.05.2024 21:02:54 / Güncelleme: 14.05.2024 21:13:48 / Dünya
Destek için 

İşgal yönetimi, işgal rejiminin sözde ordusunun 7 Mayıs'ta işgal ettiği Gazze Şeridi'ndeki Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle Mısır'ı suçladı.

Siyonist rejimin sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, dün İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile telefonda görüştüğünü belirtti. Katz, Cameron ve Baerbock ile yaptığı görüşmede Gazze'ye uluslararası insani yardımın ulaştırılmasına devam edilebilmesi için "Mısır'ı Refah Sınır Kapısı'nı yeniden açmaya ikna etme" konusunu ele aldıklarını ifade etti.

Siyonist rejimin sözde ordusunun işgaline rağmen Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması konusunda Mısır'ı suçlayan Katz, "Dünya, insani durumun sorumluluğunu İsrail'e yüklüyor ancak Gazze'deki insani krizi önlemenin anahtarı artık Mısırlı dostlarımızın elinde." ifadelerini kullandı. (AA)