AK Parti ile Kızılay iş birliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi

Kızılay ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde, "Kan Bağışıyla Hayat Kurtar" etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 14.05.2024 19:37:17 / Güncelleme: 14.05.2024 19:54:37 / Güncel
Destek için 

Tüm il ve ilçe teşkilatlarında eş zamanlı olarak başlatılan kan bağışı programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak bağışta bulunanlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teşkilat mensupları ve Türkiye Kızılay'ın kan ihtiyacını karşılamak amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını ifade etti.

Türkiye Kızılay'ın kan stokundaki azalmaya dikkat çeken Kaya, tüm vatandaşları kan vermeye davet ederek, "Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç. 'Kan ver, can ver' diyoruz." dedi. Kan veren bağışçılara teşekkür eden Kaya, yüksek katılımın kendilerini memnun ettiğini belirtti. Sağlıklı bir yaşam için vatandaşların belirli aralıklarla kan vermesi gerektiğini vurgulayan Kaya, bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kan bağışında bulunan Gülbahar Kolalı, her fırsatta kan vermeye çalıştığını ve acil durumlarda hastalara destek olmayı amaçladığını dile getirdi.

Kolalı, "Su insan için hayati öneme sahipse, kan da insanlar için çok büyük bir değere sahiptir." şeklinde konuştu.

Etiketler: