Şırnak'ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 50 gözaltı

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 6-12 Mayıs tarihleri arasında il geneli yapılan operasyonlarda çok sayıda silah malzemesi ve kaçak malzeme ele geçirildi. 50 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Ekleme: 13.05.2024 14:30:09 / Güncelleme: 13.05.2024 14:34:36 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 06 – 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalar neticesinde;  2,90 gram Metamfetamin maddesi, 2,11 gram Esrar maddesi, 10.511 adet silah parçası, 846 adet emtia, 800 paket sigara, 189 adet cep telefonu ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 20 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmış, 4 şüpheli adli makamlarca tutuklanmış, 16 şüpheli ifadeleri akabinde serbest kalmıştır. Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında 9 şüpheli Kaçakçılık suçlarından, 7 şüpheli Asayiş suçlarından, 2 şüpheli Terör suçundan, 2 şüpheli illegal yollardan ülkemize giriş yapmaya teşebbüs ederken, 1 şüpheli bu şahıslara yardım etmeye çalışırken, 1 şüpheli sahte pasaport ile ülkemizden çıkış yapmaya teşebbüs ederken olmak üzere; toplam 22 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, "Terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 06 - 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda;  1 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış olup, 1 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartı ile serbest kalmıştır. PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; toplam 5 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış; 1 şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmış, 1 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartı ile serbest kalmış, 2 şüpheli ifadeleri akabinde serbest kalmış, 1 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.  Bilgilendirme ve Önleyici Faaliyetler sonucunda ikna edilerek teslim olan PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan çalışmalarda; toplam 1 BTÖ mensubu hakkında yasal işlem yapılmış; 1 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilmiştir. DKP/BÖG terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan çalışmalarda; toplam 1 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış, ilgili il ve birimine teslim edilmiştir. " denildi. (İLKHA)