Uşaklı kadınlar, Gazze'deki mazlum anneler için yürüdü

Uşak'ta işgalci rejim saldırılarında şehit olan Gazzeli anneler için yürüyüş düzenlendi.

Ekleme: 13.05.2024 13:15:09 / Güncelleme: 13.05.2024 13:21:23 / Güncel / Uşak Haberleri
Destek için 

Eski Uşak Belediyesi hizmet binası önünde İHH, Peygamber Sevdalıları ve diğer İslami STK'lar öncülüğünde toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık, İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na Gazzeli anneler yürüdü.

"Annenin gözyaşı Gazze'yi aşar", "Gazze'deki soykırımı durdurun", "Filistin'deki insanlık suçuna dur de", "Çocuklar ölürken susulmaz" yazılı dövizler taşıyan kalabalık yürüyüş sırasında sık sık tekbir getirerek HAMAS, Gazze ve Kudüs lehine siyonist israil ve destekçileri aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Kitle adına 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda gazetecilere açıklama yapan, İHH İnsani Yardım Vakfı Uşak Kadın Komisyonu Başkanı Döne Tınaz Topbay, insanlığın, tarih boyunca görülen en büyük zulümlerden birine şahitlik ettiğini söyledi.

"Bebek katili israil 15 binden fazla çocuğu katlederek annelere dünyanın en acı duygusunu, evlat acısını yaşattı"

Gazze'de soykırım suçu işlendiğini aktaran Topbay, işgal rejiminin saldırılarında 15 binden fazla çocuk, 9 binden fazla kadın olmak üzere 35 bini aşkın insanın katledildiğini belirtti.

Saldırılarda birçok annenin de hayatını kaybettiğine dikkati çeken Topbay, "İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. Apertheid rejimi işgalci israil; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze'de soykırım suçu işliyor. Son bilgilere göre Gazze'de, 15 binden fazlası çocuk, 9 binden fazlası kadın olmak üzere 35 bini aşkın insan işgalci israil tarafından katledildi.

Bugün anneler günü ancak Gazzeli anneler kadın haklarına, anneliğin kutsallığına rağmen, tüm kutsalları ve tüm kuralları ayaklar altına alan katil israil tarafından katledildi, katlediliyor. Bizler biliyoruz ki bir anne için dünyadaki en önemli şey çocuklarıdır ve yine bebek ve çocuk katili israil 15 binden fazla çocuğu katlederek annelere dünyanın en acı duygusunu, evlat acısını yaşatmış, binlerce çocuğu öksüz ve yetim bırakarak çocukları dünyada korunaksız bir hale getirmiştir." dedi.

"Filistin özgür olduğunda bugün çaba gösterenler huzur bulacak; susanlarsa vicdanlarında yargılanmaktan kaçamayacaklar"

 "israil zulmü 7 Ekim'de başlamadı." ifadesiyle açıklamasına devam eden Topbay, "1948'den beri Filistin'i hukuksuz bir şekilde işgal eden siyonist rejim; Filistin topraklarında sistematik katliamlar, soykırım ve zulümler yapmakta insanları yerlerinden sürmekte, insanların sığınacakları kampları, hastaneleri, okulları bombalamakta. Ve en son Gazze'nin Refah bölgesini de hedef alarak insanlara yaşam hakkı tanımamaktadır. Gittikçe zalimliği ve zulmü artan israile diyoruz ki; yenileceksin ve dünyadaki tüm zalimler gibi tarihin kara sayfalarında adın geçecek, lanetle anılacaksın. Bugün vicdanlı insanların gönlünde yargılandığın gibi, bir gün mutlaka adalet önünde de yargılanacak ve işlediğin bütün katliamların, savaş suçlarının bedelini ödeyeceksin. Hitler neyse bir gün, Netanyahu da o olacak. Bir gün her şey bittiğinde Gazze ve Filistin özgür olduğunda bugün çaba gösterenler, harekete geçenler huzur bulacak, susanlar, tarafsız olanlarsa kendi vicdanlarında yargılanmaktan kaçamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Topbay son olarak "Durmayacağız, susmayacağız. Dua edeceğiz, boykot edeceğiz, bağış yapacağız, tarafsız olmayacağız. İzzetli Gazze halkının yanında olduğumuzu haykıracağız. Sabırla ve azimle zalime karşı geleceğiz. Çünkü anneler bilir ki bir anne bir çocuktan Kudüs yapar." dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapıldı, saldırılarda şehid olanlar için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. (İLKHA)