DEM'li Bakırhan'dan İslam'ın şiarlarından "medreselere" saldırı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bölgede özellikle medreselerin "yoksulluk" nedeniyle tercih edildiğine ve bir tehlikeymişçesine "bir çığ gibi büyüdüklerini" belirterek kendi ellerindeki belediyeler eliyle yapacakları sözde "kültürel ve sanatsal" çalışmalarla bunun önüne geçeceklerini ifade etti.

Ekleme: 09.05.2024 16:03:03 / Güncelleme: 09.05.2024 16:55:06 / Güncel
Destek için 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP'nin eski yayın organı Halk TV'de Şirin Payzın'ın konuğu oldu.

Bakırhan ve Payzın, birlikte İslam'ın şiarlarından "medreseleri" hedef alırken HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç de duruma tepki gösterdi.

Bakırhan, medreselerin yoksulluk yüzünden tercih edildiğini savundu

İslam'ın şiarlarından ve bölgenin değerlerinden medreseleri, büyük bir tehlike olarak göstermeye çalışan Bakırhan, "Özellik bölgede okul yerine medrese ve tarikatlara yoksulluktan dolayı gitmek zorunda kalıyorlar. Bilinçli bir tercihtir. Bunu karşısında Türkiye toplumu, siyasi partiler daha uyanık olmalı." dedi.

Sunucu Payzın ise medreseler üzerinden HÜDA PAR'ı da hedef göstererek, "Biliyoruz ki HÜDA PAR bölgede etkin olmaya çalışıyor. Bu tarikatlar dediğimizde Adıyaman'dan, Batman'dan Diyarbakır'dan bahsediyoruz. Diyarbakır'da çok etkili olmaya başladılar." dedi.

Payzın, bölgenin giderek İslam'a yönelmesini hazmedemedi

Diyarbakır halkının günden güne İslam'a daha çok yönelmesini kabullenemeyen Payzın, "Diyarbakır'a yıllardır giderim. Her gittiğimde Diyarbakır'ı daha bir muhafazakârlaşmış buluyorum." diye ekledi.

DEM Parti'yi medreselere karşı göreve çağırdı!

Bölgede DEM Partinin birçok şehirde belediye kazandığına işaret eden Payzın, medreselerin önüne geçmek için DEM'i göreve davet etmesi dikkat çekti. Payzın, "Şimdi belediyelerde artık siz varsınız. DEM partili belediyeler 'önlem' alacaklar mı? Özelikle çocukların bu tip yapılara, merdiven altı okullara, kurslara ya da tarikat yurtları gibi yapılanmalara gitmesi yerine çağdaş bir eğitim, garantili bir eğitim… Bu konuda var mı bir projeniz?" ifadelerini kullandı.

DEM'li belediyelerin sözde "kültürel faaliyetlerinin" amacı İslami ilimlerin önüne geçmek mi?

Bakırhan ise bunun karşısında, "Belediyelerin bu eğitim konusunda yapacakları çok da bir şey yok." dedi ancak, daha sonra medreselere karşı, belediyelerinin "kültürel, eğitsel, sanatsal faaliyetlerle 'bilinçlendirme' konusunda yardımcı olabileceğini" söyledi.

DEM, medreseleri "çığ" gibi bir tehlike olarak görüyor

Medreseleri adeta büyük bir tehlikeymiş gibi göstererek bunlar hakkında, "Bölgede çığ gibi medreseler büyüyor" diyen Bakırhan, "Ciddi olanaklar sunuluyor. Bizim bölgeyi daha çok laboratuvar olarak kullanıyorlar. Önce Kürt illerinden başlayıp daha sonra batıya ihraç edilir, buralarda uygulanır." iddialarında bulundu.

Bakırhan, bölge halkının İslam'a yönelmediğini; çünkü onlara karşı zafer elde ettiklerini savundu!

Bakırhan, sunucu Payzın'ın Diyarbakır'ın ve bölgenin, günden güne İslam'a daha fazla yönelmesini ifade etmek için kullandığı "muhafazakarlaştığı" ifadesine ise karşı çıktı.

Bölge halkının İslam'a yönelmediğini savunan Bakırhan, hatta böyle bir İslami anlayışa karşı  durduklarını kast ederek, "Dediğiniz gibi muhafazakarlaşan bir toplum, bir topluluk yok. Bütün bunlara rağmen bizim partinin düşünceleri, çalışmaları, bahsedilen bu anlayışı orda sandığa gömmüştür. Tabi ki örgütleniyorlar, örgütlenecekler." diye konuştu.

HÜDA PAR'dan tepki: Medreselerimize, değerlerimize ve memleketimize sahip çıkmaya devam edeceğiz

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Şirin Payzın'ın medreseler hakkındaki bu ifadeleri özellikle HÜDA PAR'ın tepkisini çekti.

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç de Bakırhan ve Payzın'a, medrese alimlerinden Molla Sadullah'ı ziyaret ederek cevap verdi.

Chp denen parti ile Türk soluna kuyruk olanlar bir olup; HÜDA PAR’a, İslama, Kürtlerin değerlerine ve medreselerimize saldırıyorlar. Aynaya bakıp içlerindeki kötülükleri dışa vuruyorlar.

Medreselerimize, değerlerimize ve memleketimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Molla… pic.twitter.com/aSHAImr3te

— Faruk Dinç (@FarukDinc_) May 8, 2024

Ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Dinç, "CHP denen parti ile Türk soluna kuyruk olanlar bir olup; HÜDA PAR’a, İslam'a, Kürtlerin değerlerine ve medreselerimize saldırıyorlar. Aynaya bakıp içlerindeki kötülükleri dışa vuruyorlar. Medreselerimize, değerlerimize ve memleketimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Molla Sadullah’ın misafiri olduk. Misafirperverliğiniz için teşekkürler seydam!" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR bölgede etkin olmaya çalışmıyor. Zaten etkindir.

Toplumun mayası İslam’dır. Medreseler ise bölgenin gerçekleridir. Ne CHP ne de DEM bu gerçekleri değiştiremez. #HÜDAPAR, CHP ve kuyruğunun gerçek yüzünü halka gösterecek. Zaman her şeyin ilacıdır.
@siringpic.twitter.com/UPsBN13BfW

— Yasin Dursun (@YasinDURSN) May 8, 2024

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Yasin Dursun da sosyal medya hesabından, "HÜDA PAR bölgede etkin olmaya çalışmıyor. Zaten etkindir. Toplumun mayası İslam’dır. Medreseler ise bölgenin gerçekleridir. Ne CHP ne de DEM bu gerçekleri değiştiremez. HÜDA PAR; CHP ve kuyruğunun gerçek yüzünü halka gösterecek. Zaman her şeyin ilacıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)