Şile’de 10 bin fidan Filistinli şehidler için toprakla buluşturuldu

İşgal rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze’de şehid olan Filistinliler için, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “1 İyilik 1 Fidan” projesi kapsamında düzenlenen fidan dikim töreniyle İstanbul Şile’de 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Ekleme: 01.05.2024 12:45:06 / Güncelleme: 01.05.2024 12:45:31 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İşgal rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze’de şehid olan Filistinliler için İstanbul’un Şile ilçesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından “1 İyilik 1 Fidan” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün tahsis ettiği alana fidanlar dikildi. TDV İstanbul Gençlik Kolları, TDV İstanbul Kadın Kolları, TDV yurdu öğrencileri ve bağışçıların katılımıyla 10 bin fidanın toprakla buluşturulmasıyla Filistinli şehidler için hatıra ormanı oluşturuldu.

“Amacımız Gazze konusundaki hassasiyetimizi ön plana çıkarmak”

Düzenlenen fidan dikim etkinliğinde konuşan Şile Müftüsü Necmi Ünsal, “Şile Müftülüğü olarak Türkiye Diyanet Vakfı faaliyetlerinden biri olan “1 İyilik 1 Fidan” faaliyetine katıldık. Gazze’de şehid olan kardeşlerimiz için oluşturulan fidan dikme alanındayız şu an. Amacımız Gazze konusundaki hassasiyetimizi ön plana çıkarmak. Bütün dünyanın Gazze’de ölen çocuklar için, kadınlar için, insanlar için duyarlı olmasını sağlamak.” dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler