Hamas’tan 'Taşınma' iddiasına yanıt

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistinli direniş grubunun, Katar'ın başkenti Doha'daki siyasi bürosunu başka bir ülkeye taşıyacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Ekleme: 29.04.2024 16:38:24 / Güncelleme: 29.04.2024 16:38:24 / Dünya
Destek için 

Katar'da bulunan Hamas'ın siyasi bürosunun bir başka ülkeye taşınacağı iddialarına Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk yanıt verdi.

Merzuk, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

İran'ın Arapça yayın yapan Al-Alam televizyonuna konuya ilişkin açıklama yapan Merzuk, Filistinli direniş grubunun, siyasi bürosunu Katar'dan taşımayı düşünmediğini bildirdi.

Merzuk, siyasi merkezin başka bir ülkeye taşınmasının şu an gündemde olmadığını, ancak böyle bir senaryoda bu ülkenin "Ürdün" olacağını aktararak, "Ürdün, Filistin direnişini destekleyen bir ülke ve Hamas, Ürdün hükümetiyle olumlu bir ilişki sürdürüyor" dedi.

DAHA ÖNCE DE İDDİA EDİLMİŞTİ

Nisan başında Hamas'ın Doha'daki siyasi bürosunu başka bir ülkeye taşımayı değerlendirdiği iddia edilmiş, söz konusu ülkeler arasında Türkiye, Irak ve Suriye'nin adı geçmişti.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mescid el-Ensari ise Doha'nın, Hamas ile siyonist rejim arasında yürüttüğü arabuluculuk rolüne ilişkin 23 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında, "Bu konuda veya Hamaslı yöneticilerle ilgili herhangi bir karar yok” ifadesini kullanmıştı.

Ensari, Katar'daki Hamas ofisinin, iletişim kanallarını açmak amacıyla ABD'yle koordinasyon içinde kurulduğuna ve çok da başarılı olduğuna dikkati çekmişti.

Hamaslı yetkililerin istedikleri gibi ülkeye giriş çıkış yapabildiklerini aktaran Ensari, Doha'nın arabuluculuk rolüyle herhangi bir baskı kurmadığını kaydetmişti.