İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları

İYİ Parti'de Meral Akşener dönemi resmen sona eriyor. İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda, genel başkan seçimi için oy verme işlemi devam ediyor. Seçim 2. tura kaldı.

Ekleme: 27.04.2024 17:35:46 / Güncelleme: 27.04.2024 18:23:37 / Güncel
Destek için 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oluyor.

SEÇİM 2. TURA KALDI

Adaylardan Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Tolga Akalın 327 oy aldı. Bu sonucun ardından seçim ikinci tura kaldı.

İYİ Parti tüzüğüne göre, genel başkanlık seçiminde ilk iki turda salt çoğunluk gerekiyor. Buna göre, yaklaşık 1302 kayıtlı delegenin yarısından bir fazlasının oyunu alan, genel başkan seçilecek.

Kurultayda, ilk iki turda aranan çoğunluk bulunamazsa üçüncü tura geçilecek. Üçüncü turda ise en çok oyu alan iki aday yarışacak ve en fazla oyu alan genel başkan olacak.

İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı

Bu arada kurultayda birden fazla aday olduğu için tüzük çerçevesinde her aday için ayrı oy pusulası kullanılacak. Buna göre, Koray Aydın sarı, Müsavat Dervişoğlu mavi, Tolga Akalın beyaz ve Günay Kodaz ise kırmızı renkli pusula ile temsil edildi.

Oy verme işleminin başladığı genel başkanlık seçiminin ardından, genel idare kurulu ve merkez disiplin kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

AKŞENER OYUNU KULLANDIKTAN SONRA SALONDAN AYRILDI

Öte yandan konuşmaların ardından yeniden kurultaya gelen Genel Başkan Meral Akşener, oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı.