UNRWA, Gazze'de artan salgın ve sıcaklara karşı uyardı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze'de işgal nedeniyle yaşanan çevre kirliliğine işaret ederek halkın hastalık riskiyle karşı karşıya bulunduğuna, sıcakların da şimdiden dayanılmaz hale geldiğine dikkat çekti.

Ekleme: 25.04.2024 16:45:05 / Güncelleme: 25.04.2024 16:49:16 / Dünya
Destek için 

UNRWA, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Gazze’de açlık, hastalık ve ölüm halkın peşini bırakmıyor." ifadeleriyle işgal saldırılarına işaret etti.

İşgalci siyonistlerin saldırılarından kaçan 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentindeki derme çatma barınakların arasında çöplerin biriktiği belirtilen açıklamada, "Salgın hastalık riski yüksek; ishal ve hepatit A salgınlarında endişe verici artış yaşanıyor." denildi.

UNRWA, bir diğer paylaşımda ise Gazze halkının adeta bir "sera" evde yaşadığını, bu nedenle kimsenin bu derme çatma barınaklarda kalmaya tahammül edemediğini belirtti.

Açıklamada, "Yazın henüz başındayız ve Gazze'de sıcaklıklar artık dayanılmaz hale geldi. Tatlı suya erişimin çok sınırlı olması, sıcak havayı daha da büyük bir sağlık tehdidi haline getiriyor. Hemen şimdi ateşkes!" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)