"Özgürlük Filosu" yarın yola çıkıyor

Özgürlük Filosu Koordinatörlüğü, 12 ülkeyi temsil eden sivil toplum kuruluşu gönüllülerinin katılacağı filonun, yarın Gazze'ye doğru yola çıkacağını duyurdu.

Ekleme: 25.04.2024 13:05:40 / Güncelleme: 25.04.2024 13:09:53 / Güncel
Destek için 

Cafer Selçuk

Filo, siyonist rejimin Gazze'ye uyguladığı kuşatmayı kırmayı ve insani yardımların ulaştırılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Türkiye Yardım Heyeti ve Uluslararası Gazze Kuşatmasını Kırma Komitesi tarafından denetlenen filoda, aralarında doktorlar, akademisyenler, gazeteciler ve insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu dünyanın farklı yerlerinden gelen gönüllüler yer alıyor.

Filonun medya koordinatörü Philip Lopez, yaptığı açıklamada, Özgürlük Filosu'nun 26 Nisan Cuma günü Gazze'ye doğru yola çıkması için tüm teknik standartların ve hazırlıkların yerine getirilmesini sağladıklarını, katılımcıları yoğun bir eğitimden geçirdiklerini belirtti.

Lopez, "filonun Gazze Şeridi'ndeki insani krizi hafifletmek için 5 bin tondan fazla gıda, ilaç ve içme suyu içerdiğini" kaydetti.

Kampanyanın yürütme kurulu üyesi Zohar Chamberlain ise "Özgürlük Filosu, hükümetlerinin Filistinlileri korumadaki ve Filistin halkının açlığa mahkûm edilmesi de dahil olmak üzere israil tarafından işlenen soykırımı önlemedeki başarısızlığını kınayan dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insandan geniş çaplı destek alıyor. Bu nedenle filo katılımcılarının hükümetlerine uluslararası yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri ve filonun Gazze'ye güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için israile baskı yapmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.