Eğitimci Sütçü: Çocuklarımızın kursağından Yahudi malı geçmesin

Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Filistin'de korkunç bir soykırım uygulayan siyonistlere destek olan firma ürünlerinin okullarda satılmamasını isteyerek, "Çocuklarımızın kursağından Yahudi malı geçmesin" dedi.

Ekleme: 24.04.2024 13:25:03 / Güncelleme: 24.04.2024 13:27:16 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Sütçü, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya bir ortaokulun bahçesine giren boykotlu bir ürüne ait aracı gören çocukların protestosu görüntülerinin herkesi sevindirip ümitlendirdiğini belirtti.

Sütçü, "Gazze’de 7 aydır yaşanan vahşet karşısında ümmetin gösterdiği cılız tepkiler zaten içimizi yaralarken, bizi üzen diğer bir durum ise boykot bilincinin uzun zaman önce yerleşmiş olması gerekirken hala siyonizme destek veren ürünleri boykot etme bilincini yerleştirmeye çalışıyor olmamız. Bu utanç verici bir durum." dedi.

"Okullarımızda siyonistlere destek olan firmalara yönelik boykot uygulanmalı"

Bakanlık ve okul yönetimlerine boykotu uygulama konusunda çok iş düştüğünü vurgulayan Sütçü, "Hala yapılan kampanyaların cazibesine kapılıp bu ürünleri tercih edebiliyoruz. Özellikle okullarımızda siyonistlere destek olan firmalara yönelik boykot uygulanmalı. Bakanlık ve yetkililer bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmalı." diye konuştu.

"Hâlâ bu ürünleri evine, mutfağına sokan Müslümanları görüyoruz"

Sütçü açıklamasında "Vahşetin ilk aylarında çok daha duyarlı iken o duyarlılığın yavaş yavaş gevşediğini görüyoruz. Hatta ne acıdır ki Filistin’deki kardeşlerimizin, bırakın elbiselerini bedenleri kana bulanırken, burada 'Ne yapalım filan deterjan diğerleri gibi iyi temizlemiyor' diye veya Filistin’deki çocuklar açlıktan ölürken 'Benim çocuklarım, filan çikolatanın tadını diğerleri gibi beğenmiyor' diye hâlâ bu ürünleri evine, mutfağına sokan Müslümanları görüyoruz. Yazıklar olsun. Bu kadarcık bir tepkiyi bile, hakkıyla gösteremiyorsak gerçekten yazıklar olsun bize. Çok basit ve uydurma gerekçelerle kendimizi kandırmaya devam ediyoruz." diyerek daha etkili bir şekilde boykota destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Boykotun sadece halkla sınırlı kalmaması gerektiğini, devletin ve büyük şirketlerin de boykotu uygulaması gerektiğini ifade eden Sütçü, siyonistlerle her türlü ilişkinin kesilmesi hatta en evvel ticari ilişkilerin kesilmesi gerektiğini kaydetti.

"Okul kantinlerinde Yahudi ürünlerinin satılmamasıyla ilgili karar uygulanmalı"

Daha önce milli eğitim müdürlüklerince alınmış olan okul kantinlerinde Yahudi mallarının satılmaması ile ilgili kararların uygulanmasını ve bu malların çocukların kursaklarından geçmemesini istediklerini belirten Sütçü, "Elbette bu devede kulak bile değildir ama toplumsal bilincin gelişmesinde önemli bir adımdır." dedi.

"Alternatif ürünler geliştirilmeli"

"Şüphesiz herkes kendi imkânları çerçevesinde yapması gerekenlerden sorumludur. Bilinçli hareket edildiğinde Allah’ın izniyle güzel neticeler alınır ama İlla da istediğimiz neticeyi almak gerekmez. Önemli olan duruşumuzu ortaya koymak ve Allah’a vereceğimiz hesabı düşünmektir. Bunu yaparken elbette yanlış yapan her kim olursa olsun, uyarmaktan ve gerekli tepkiyi göstermekten çekinmememiz lazım." diyen Sütçü, "Halk olarak kendi çapımızda boykot için bir şeyler yapmaya çalışırken bu ürünlere alternatif ürünlerin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin arttırılması gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)