Göç İdaresi Başkanlığı'ndan "idari gözetim altındaki yabancıya" ilişkin açıklama

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı "Ramin Saeidi isimli yabancının, kötü muameleye maruz kaldığı ve açlık grevinde olduğu iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Ekleme: 23.04.2024 10:26:38 / Güncelleme: 23.04.2024 10:26:38 / Güncel
Destek için 

Cafer Selçuk

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesapları tarafından Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezinde idari gözetim altında bulunan bir yabancıyla ilgili gerçek dışı iddiaların yeniden dolaşıma sokulduğu görülmüştür.

Bahse konu paylaşımlarda adı geçen Ramin Saeidi isimli yabancının, kötü muameleye maruz kaldığı ve açlık grevinde olduğu iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Geri gönderme merkezleri, düzenli olarak denetlenmekte ve 7/24 esasına göre sürekli kameralarla kayıt altına alınarak izlenmektedir. Söz konusu yabancıyla ilgili tüm süreçler, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na uygun olarak yürütülmekte ve detaylı olarak tutanak altına alınmaktadır.

Bunun yanı sıra ilgili yabancının, sınır dışı kararına karşı açtığı dava süreci devam etmektedir. 6458 sayılı Kanunun 4'üncü maddesi uyarınca hiçbir yabancı, işkence göreceği, ölüm cezasına çarptırılacağı ülkeye sınır dışı edilmemektedir."