Macron ve İşgalci Netanyahu, Orta Doğu'daki durumu ele aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Siyonist rejimin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Orta Doğu'daki son gelişmeleri görüştü ve Fransa'nın işgal rejiminin güvenliğine olan bağlılığını teyit etti.

Ekleme: 22.04.2024 19:22:08 / Güncelleme: 22.04.2024 19:30:45 / Dünya
Destek için 

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Macron, İşgalci rejimin sözde Başbakanı katil Netanyahu ile telefonda görüştü.

Görüşmede, İran'ın 13 Nisan'da işgal rejimine düzenlediği hava saldırısını "benzeri görülmemiş" olarak niteleyen Macron, işgal rejimine dayanışma mesajı iletti. Macron, İran'ın bu "kabul edilemez" saldırısının bölgede askeri bir gerilim riski yarattığını belirtti ve tüm tarafları gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Fransa'nın bölgesel gerilimi önleme konusunda ortaklarıyla çalıştığını vurgulayan Macron, İran'ın "istikrarsızlaştırıcı" eylemlerine karşı kararlı olduklarını söyledi. Ayrıca, Macron Gazze'deki insani durumu göz önünde bulundurarak acil ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulundu. Siyonist rejimin Gazze'deki Refah kentine saldırısına karşı çıkan Macron, bu saldırının durumu daha da kötüleştireceğini ve gerilimi tırmandıracağını belirtti. Batı Şeria'daki yasa dışı işgalci siyonistler şiddetine değinen Macron, işgal rejim yetkililerin bu duruma son vermesini istedi. Macron, artan şiddet olaylarının "iki devletli çözüme dayalı barış anlayışını" engellediğini vurguladı.