Siyonist rejim özgürlük filosunu ele geçirmek için hazırlıklara başladı

Toplam 12 ülkeden çok sayıda sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze'ye insani yardım götürmesi planlanan Akdeniz gemisinde hazırlıklarına devam ediyor

Ekleme: 21.04.2024 15:53:57 / Güncelleme: 21.04.2024 15:53:57 / Güncel
Destek için 

Aralarında Türkiye'den İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) da yer aldığı çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun (STK) oluşturduğu Özgürlük Filosu Koalisyonu, dünya basınının ilgisini çekiyor.

Türkiye'den Gazze'ye yardım taşıyarak Siyonist rejimin Gazzelilere uyguladığı insanlık dışı ablukayı kırmayı hedefleyen koalisyonu son olarak ABD'nin Washington Post gazetesi haberleştirdi.

Mayıs 2010'da benzer bir girişimin Mavi Marmara saldırısıyla sonuçlandığı, Siyonist rejimin 10 aktivisti vahşice şehid ettiği ve bu olayın Türkiye'yle Siyonist rejim arasında bir süre devam eden diplomatik krize yol açtığı hatırlatıldı.

Siyonist rejimin Filistinlileri yardımlardan nasıl mahrum bıraktığını Gazze Savaşı'yla birlikte tüm dünyaya anlatmak isteyen aktivistlerin 14 yıl sonra yeniden harekete geçtiği bildirildi.

Yeni filoda, en az 5 bin tonluk yardım taşıyan bir yük gemisinin de bulunacağı belirtildi.

Filonun bugün yola çıkmasının planlandığı ama Türkiye'deki yetkililerin henüz onay vermediği bilgisi de haberde yer aldı.

Siyonist rejim, Gazze'deki Hamas'a silah gitmemesi için denizden abluka uyguladığını öne sürüyor. Bu duruma karşı çıkan insan hakları aktivistleriyse bir toplu cezalandırma politikası sergilendiğini ve yapılanların savaş suçu teşkil ettiğinin açık olduğunu vurguluyor.